Basisinkomen


15 May 2019 door Miranda van Gaalen

Ben jij ook zo bang? Kom, laat ze een toontje lager zingen. Weg met die angst voor de toekomst. Het is net zo makkelijk om verandering door te voeren als het is een wespennest te verwijderen en dat begint aan de basis. Op je werk. Met je collega’s. Maak gebruik van je pauzes bij de koffiehoek en in de kantine.

Inventariseer wat er bij jouw bedrijf moet veranderen als het basisinkomen wordt ingevoerd. Zoek medestanders. Bundel je krachten samen in een groep van vijf. Bedenk hoe het plan kan worden uitgevoerd. Ga aan de slag met je toekomstvisie, tijdens het eerstvolgende beoordelingsgesprek kun je er goede sier mee maken en voor je het weet zit je aan tafel bij de directie om de implementatie te bespreken.

Een project leuker dan de millennium bug, belangrijker dan een landing op Venus en je kinderen zullen je dankbaar zijn, je ouders trots, de staat je dankbaar en als bonus ontwerp je samen met elkaar je eigen toekomst. Begin nu en ontketen de revolutie, want het werk komt toch op jouw schouders terecht.

Laat Nederland voorloper zijn met het landelijk basisinkomen. Omdat we het willen, broodnodig is en wij het kunnen—gewoon te doen.

basisinkomen#basisinkomen

U kunt geen reactie meer plaatsen.