Ken jezelf

Ken jezelf is makkelijker gezegd dan gedaan. Jij bent de voortdurende constante, want overal waar je gaat neem je jezelf mee en jij bent er altijd bij. Je wordt geboren, groeit op met jezelf en gaat op ontdekkingsreis door het leven. Het gebeurt onbewust en het gaat vanzelf door simpelweg te blijven ademen. Wanneer leer je jezelf kennen?

Ken jij jezelf?

Als je stilstaat bij jezelf komen de vragen. Wie ben ik? Waarom ben ik? Wat is ik, jij of wij? Je wordt je bewust hoe mensen op jou reageren en jij op hen. Natuurlijk heeft je opvoeding invloed op jouw ontwikkeling, net als de cultuur op de locatie waar je opgroeide. Daarnaast kies jij hoe je verder leert, na school misschien een vervolgopleiding of meteen aan het werk of leren door te leven. Wanneer je bewust bent begint het proces van ken jezelf.

Bewustwording is één ding, jezelf begrijpen een tweede. Bij je geboorte is de blauwdruk van jouw leven al bepaald. In feite liggen de randvoorwaarden van het ontwerp waarbinnen je als mens zult groeien in je karakter besloten. Uiteraard heb je de vrijheid om al je dromen waar te maken, maar keep it real. Dan helpt het, los van de lessen en vaardigheden die je onderweg leert, om te begrijpen welke basis je karakterkaart biedt en waar in je levensloop de kansen liggen.

Leer jezelf kennen door inzicht in wat het leven voor jou in petto heeft. Verwelkom de herkenning of de verassing. Je levensloop is verdeeld in periodes van 10 jaar en sommige periodes zijn gunstiger dan andere. Weet wanneer het juiste moment is aangebroken om een project, zaak of activiteit te starten zodat het kan slagen. Weet wanneer je kunt schitteren. Bereid je voor en maak gebruik van deze kennis. Met een Bazi analyse van je karakterkaart en levensloop beantwoord Philamonk jouw vragen en geeft advies waar jij baat bij hebt. Ken jezelf.

Karakterkaart

Dating Selection

Wat is Bazi?

Drie-Eenheid

Tian Ren Di is de Oosterse filosofie van drie-eenheid. Tussen Hemel en Aarde staat de Mens. Je kunt je de aardse en kosmische krachten van de drie-eenheid voor je laten werken in plaats van tegen je. Maak daarbij gebruik van Feng Shui en Bazi.

Hemel

De Hemelse (kosmische) kracht oefent invloed uit op de geboorte van elk mens, want je wordt geboren onder een bepaald gesternte. Je geboortedatum bepaalt je Bazi karakterkaart. Deze bestaat uit de vier pilaren van uur, dag, maand en jaar en uit levenslooppilaren die elk een periode van 10 jaar omvatten. Het vormt de basis van je karakter én je levensloop en geeft het kader aan waarbinnen jouw persoonlijkheid zich zal ontwikkelen. Dit betekent dat de kosmos je vanaf je eerste ademhaling beïnvloedt en dat gedurende je leven blijft doen. Gelukkig kun je jouw karakterkaart, deze blauwdruk van je leven, op elk moment raadplegen.

Mens

Als Mens ben jij verantwoordelijk voor je persoonlijke ontwikkeling. Zo zijn je karakterkaart met bijbehorende levensloop de bouwstenen waarmee jij je leven opbouwt. Daarnaast drukken het gezin, de cultuur en het land waarin je opgroeit, net als de locatie, een stempel op jouw persoonlijkheid. Onderweg leer je vaardigheden en doe je ervaring op. Het is aan jou om uit te groeien tot wie je wilt zijn en je kunt door jouw inspanningen bereiken wat je wilt.

Aarde

De aardse krachten op deze planeet, bekend als Feng Shui oftewel Wind & Water, sorteren effect op de natuurlijke en door de mens gemaakte landschappen. Deze energieën zijn overal aanwezig en oefenen invloed uit op de omgeving waarin je woont, leert en werkt, en dus op jou. Ze kunnen je succes brengen, maar ook destructief werken. Om ze in jouw voordeel te gebruiken benut je de gunstige energieën en neutraliseer of wend je de ongunstige af.

Conclusie

De samenhang tussen Hemel, Mens en Aarde wordt de filosofie van drie-eenheid genoemd, omdat het leven uit deze drie aspecten bestaat. Een derde van je leven wordt bepaald door je karakterkaart, een derde door hoe jij in het leven staat en een derde door de aardse energie die in je directe omgeving aanwezig is.

Wanneer je invloed van de Hemel begrijpt en de effecten van de Aarde kent, kun je als Mens groeien. Je zet jouw leven naar jouw hand want hoe makkelijker het gaat, hoe meer plezier je beleeft. Zo verandert de beer op de weg in een vlinder die je de weg wijst.