Samenwerken

Selectieprocedure

Elke kandidaat doet haar of zijn best tijdens een sollicitatiegesprek. Kunnen samenwerken is belangrijk. Hoe zij of hij met anderen samenwerkt. In de omgang is. Affiniteit heeft met de branche blijkt in de praktijk. Het is voor alle betrokkenen vervelend als een nieuwe collega tegenvalt nadat de proefperiode is verstreken.

Het is belangrijk dat jij de kandidaat als aanwinst voor het bedrijf ziet. Dat zij of hij gemotiveerd is. En straks als nieuwe collega binnen het team past. Elk bedrijf heeft er baat bij als de verschillende afdelingen en teams de bedrijfsdoelen halen. Daarbij moet frictie die de productiviteit nadelig beïnvloedt, als gevolg van slecht samenwerken, worden voorkomen. Door karakterkaarten te vergelijken, van zowel de kandidaat als de huidige medewerkers, kun je voordat je het gesprek aangaat al een selectie maken van diegenen die het beste binnen de groep passen. Je krijgt direct inzicht in de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. Zo bespaar je tijd, geld en energie. Dus bewijs je jezelf, het bedrijf en de kandidaat al van tevoren een dienst.

Bazi karakterkaart

De Bazi karakterkaart volgens de Chinese vier-pilaren-methode is een aanvulling op de huidige selectiecriteria voor het werven van personeel. Het is de grondslag van iemands karakter en geeft het kader aan waarbinnen de persoonlijkheid zich zal ontwikkelen. Met bijbehorende levensloop zijn de gunstige en minder gunstige periodes in het leven van de kandidaat direct te herkennen. Om de karakterkaart te bepalen zijn enkel  het geslacht en de geboortedatum nodig, liefst inclusief geboortetijd. Bazi is een objectieve methode, omdat de kandidaat onmogelijk de uitkomst kan be├»nvloeden, want het invullen van vragenlijsten is onnodig. Toetsing kan direct plaatsvinden na ontvangst sollicitatie, dus vooraf.

De karakterkaart biedt onder andere inzicht in de persoonlijkheid, sterke en zwakke eigenschappen, het beroepspotentieel, leiderschapskwaliteiten en wanneer iemand kan schitteren. De karakterkaart is ook inzetbaar bij reorganisaties, omdat met dit inzicht optimaal presterende teams samengesteld kunnen worden. Zodat samenwerken goed gaat. De karakterkaart is een persoonlijkheidstest.