Boekenbal


1 April 2019 door Miranda van Gaalen

Tijdens het boekenbal van maart jongstleden liep het uit op een handgemeen tussen schrijvers en uitgevers. De gevestigde orde werd belaagd door een meute van debutantes die betere voorwaarden eisten en riepen dat de gepredikte gelijkheid ook maar eens in de praktijk gebracht moest worden. Op het door het beduidend zwakkere maar nog altijd overheersende geslacht gemompelde, ‘dat zullen we nog wel eens zien’ reageerden de dolle mina’s met actie.

Wat een onschuldige scheldkanonade leek te zijn mondde uit in een moddergevecht waar een motorbende zijn vingers bij af zou likken, toen de politiek correct geladen sfeer ontplofte en een roze champagnekurk in het gezicht van de meest aanwezige gast uiteen knalde en deze met een rode neus en geknakt ego achterliet.

Met leuzen als ‘als we maar gelezen worden’ leidde de opmars van de sterke vrouw tot een wilde achtervolging waarbij de vrouwen de mannen achterna zaten en de jongens de meisjes. Op de verschillende schuilplekken in de Stadsschouwburg, waarbij het toilet spontaan tot rookkamer werd omgedoopt, barstte het feestgejoel los nu er eindelijk iets onvoorspelbaars gebeurde. De strijd werd met woorden voortgezet. 

1 april #boekenbal

Plaats een reactie


one + 2 =