Boekpresentatie zaterdag 1 september 2018 in Arnhem


28 December 2017 door Miranda van Gaalen

nswbrf1 In Search of Kyle1Na vijf jaar hard werken wordt het idee om een roman te schrijven en te publiceren eindelijk werkelijkheid. Met hulp van een aantal wereldburgers is het oorspronkelijke verhaal getransformeerd tot een Engelstalige roman in het genre literair/magisch realisme. Een verhaal dat zich afspeelt in Arnhem.

Waar gaat de roman IN SEARCH OF KYLE over:

‘Australian Sky Beaumont moves overseas to find Kyle – the writer of cryptic postcards addressed to her artist grandmother Helen Coppin. It’s the spring of 1989 in a society where capitalism and anarchism clash. As Sky sculpts her life based on Feng Shui principles, she meets unconventional strangers and is challenged by opposing views of life. Then her ex-boyfriend Chris Robinson shows up and Sky gains access to a mysterious underground labyrinth.

‘How can her new friends – the punker Izzy Elliot and Daphne Hartman, housemate and economics student, assist with her quest? What’s the meaning of Kyle’s messages? When Sky delves deeper into Kyle’s city she experiences the influence of the subterranean chambers. How will she cope with discovering a reality different from what she expects? And where is Kyle?’

Een Nederlandse misdaadauteur zal het voorwoord schrijven en een Australische auteur schrijft een recensie. Super spannend want het is mij onbekend wat zij van het manuscript vinden maar hun reactie zal uiteraard ongecensureerd worden opgenomen. Mijn proeflezers zijn in ieder geval enthousiast en hebben al aangegeven dat ze het graag nog eens zouden lezen.

Op dit moment wordt het boekomslag ontworpen en ben ik begonnen aan de laatste radicale redigeer ronde, d.w.z. alles schrappen wat overbodig is, en tegelijkertijd maak ik een begin met de Nederlandse vertaling. Gelukkig gaan er veel Nederlanders prat op dat ze Engels spreken en lezen, maar wie de Nederlandstalige versie wil afwachten heeft nog iets meer geduld nodig. Er komt ook een vervolg, een op zichzelf staande roman die zich in de nabije toekomst afspeelt.

Omdat ik het boek zelf uitgeef, een welkome afwisseling van het dagelijkse schrijven, tref ik de komende maanden voorbereidingen om de roman wereldwijd beschikbaar te maken – online te bestellen als e-boek of geprint als paperback, en verkrijgbaar bij de lokale boekhandel. Voor de paperback zal de prijs uitkomen op 19,89 exclusief bezorgkosten, en voor de digitale versie op 15,00.

Er komt een crowdfunding campagne in mei 2018 om de kosten van het boekdrukken te financieren en om inzicht te krijgen in het aantal te printen exemplaren. Zou je het boek willen lezen? Zo ja, geef je dan de voorkeur aan een digitaal of fysiek boek? Reacties, vooruitbestellingen en (marketing) tips zijn van harte welkom.

Tot slot wens ik je alvast een geweldig 2018 toe met veel geluk, plezier en gezondheid!

Liefs,

Miranda van Gaalen
Philamonk

 

 

 

Plaats een reactie


− 2 = two