Dating Selection in ‘t nieuws

Vind je nieuwe liefdesmatch via Dating Selection! Miranda en Jeannette zoeken vrijgezellen die gekoppeld willen worden op karakter.

Dating Selection

Dating Selection in ‘t nieuws. In de Gelderlander van 12 oktober jl. verscheen een artikel over Dating Selection:

Arnhemse matchmakers willen dat hun datingsite niet de zoveelste vleeskeuring is

ARNHEM – Miranda van Gaalen en Jeannette Wouters riepen afgelopen zomer de datingwebsite Dating Selection in het leven. Hiermee willen de twee Arnhemse vrouwen, in het dagelijks leven ook schrijver en kunstenaar, vrijgezellen helpen bij het vinden van de perfecte match. ,,Hetero, homo, bi, lesbisch: het maakt niet uit. We zijn er voor alle vrijgezellen met lef.”

De methode die de twee gebruiken bij koppelen van vrijgezellen is Bazi, een Oosterse methode die beweert de blauwprint van een karakter te tonen op basis van de geboortedatum. Voeg daar ook nog de geboortetijd aan toe, dan kan de profielanalyse nog beter worden geschetst. Inmiddels hebben zo’n honderd mensen zich bij de datingsite ingeschreven. 

Dames, vanwaar het idee voor deze datingsite?

Van Gaalen: ,,Deze zomer bedacht ik mijn kennis over Bazi in te gaan zetten voor het samenbrengen van mensen. Ik begon een website en daar kwam al snel een eerste ontmoeting tussen twee vrijgezellen uit. Het klikte, maar door uiteenlopende levensstijlen pasten ze toch niet bij elkaar. Om dat in de toekomst te voorkomen, heb ik Jeannette bij het bedrijf betrokken.”

Wouters: ,,Zodra Miranda een match op basis van de karakters heeft gevonden, beoordeel ik aan de hand van persoonlijke gesprekken of de match inderdaad kans van slagen heeft. Ik ben intuïtief sterk, vandaar dat deze rol goed bij mij past.”

We kennen al lang sites als Lexa en Tinder. Waardoor zagen jullie ruimte voor nog zoiets?

Van Gaalen: ,,Eigenlijk zijn alle bestaande datingsites en -apps één grote vleeskeuring, waarbij je beoordeeld wordt op een foto. Vervolgens geef je je voorkeuren en eisen door, waar een algoritme op wordt losgelaten. Ik vind dat nogal subjectief. Wij matchen op karakter in plaats van op uiterlijk, waardoor een klik gegarandeerd is.”

Maar het oog wil natuurlijk ook wat…

Van Gaalen: ,,Uiteindelijk is niemand lelijk. We raden mensen dan ook altijd aan om af te spreken. Op het moment dat het klikt, zie je pas echt iemands schoonheid en is een ideaalbeeld minder relevant.”

Wat als mensen deze Bazi-methode onzin vinden?

Van Gaalen: ,,Het is geen vereiste dat je erin gelooft. Het gaat er vooral om dat je ervoor openstaat dat wij iemand voor je kunnen vinden met wie het klikt. Dat is ook de reden dat je minder betaalt voor het eventueel vinden van een tweede of derde match. Wij geloven dat we ons werk zo goed doen, dat het bij de eerste match meteen raak is. Maar de magie van liefde is natuurlijk nooit helemaal te voorspellen.”

Merken jullie in het huidige coronatijdperk dat mensen meer terughoudend zijn om af te spreken?

Wouters: ,,Nee, mensen hebben juist nu behoefte aan liefde. Dat houdt geen enkele maatregel tegen.”

Linda Pol 12-10-20, 08:28 Bron: De Gelderlander

We houden je op de hoogte als Dating Selection in ‘t nieuws komt. Schrijf je (gratis) in en als je vrijgezellen kent, vertel ze over www.datingselection.com. Liefde, dat gun je elkaar.