Nieuwtjes & De beste wensen voor 2019!


3 January 2019 door Miranda van Gaalen

Nieuwsbrief 1. Workshop Zelf een boek uitgeven – Van manuscript tot boekpresentatie.

Leer hoe je in eigen beheer je boek kunt uitgeven. In deze workshop worden jouw vragen beantwoord en ontvang je informatie die je op weg helpt met het realiseren van jouw droom. Met gedetailleerd stappenplan, voorbeelden en handige tips.

Ervaringsdeskundige Miranda van Gaalen, heeft in 2018 haar Engelstalige roman ‘In search of Kyle’ gepubliceerd en deelt graag haar kennis met jou.

Woensdag 23 januari 2018 van 14:00 tot 16:00 in KoffieKaffee De Beijer, Willem Beijerstraat 13, 6823 EW Arnhem.

Kosten: €25,00 incl. koffie en/of thee. Als je je aanmeldt voor 13 januari bedragen de kosten €20,00. Meld je aan op: info@philamonk.nl

Succesvolle Lezing Ooit Schrijf Ik Een Boek

In 2010 gaf ik in een lezing over Feng Shui bij de Roos aan het Vondelpark in Amsterdam. Daar haperde mijn stem zo af en toe. Tijdens de opening van een ondernemershuis in 2012, ging het publiek toespreken me al beter af. Dit keer ontbraken de zenuwen, en praatte ik het uur zo vol. Gelukkig was de groep klein, ongeveer 15 mensen, en we hebben van elkaar genoten. Dit wil ik best vaker doen!

Vooraf, tijdens de koffie en voordat ik een stukje uit het boek voorlas, luisterden we eerst naar een aantal nummers uit de muzieklijst van ‘In search of Kyle’ terwijl we naar dia’s keken die met het boek te maken hebben. Er kwamen dus veel foto’s van Arnhem in de vorige eeuw voorbij. Een feest der herkenning.

Een bloemetje na afloop maakte dat ik de rest van de dag heb lopen glunderen. Dank je wel Kunstcafé 55+!

Titel Nederlandse vertaling bekend

De titel voor de Nederlandse vertaling van ‘In search of Kyle’ is Arnhemland. Met een knipoog naar de stad waar het verhaal zich afspeelt en Australië waar de hoofdpersoon Sky Beaumont vandaan komt.

Voorintekening Arnhemland gestart

Op dit moment wordt er hard gewerkt met schrijfcoaches en redacteuren om de vertaling te perfectioneren. Wat blijkt? Als beginnend romanschrijver heb ik een aantal beginnersfouten gemaakt, hoewel het boek door twee redacteuren is geredigeerd. ‘Lost in translation’ zal ik maar zeggen.

Een lezer van het eerste uur heeft me op het hart gedrukt zo min mogelijk te veranderen. Fijn om te horen. Dat wordt straks nog leuk voor de fanatiekelingen—zoek de verschillen.

Arnhemland wordt in de lente als e-boek uitgebracht. Toepasselijk, aangezien het verhaal zich afspeelt in de week voor Koninginnedag in 1989. Daar hoort ook een prachtige nieuwe omslag bij.

De voorintekening is hiermee gestart. Wil jij straks ook Arnhemland lezen? Bestel nu alvast een exemplaar terwijl ik op zoek ga naar een leuke cyberspace locatie voor de boekpresentatie.

De Arnhemse Koerier

Hoe leuk is het dat de sneeuwbal begint te rollen op de plek waar ik woon? In november haal ik als schrijfster de voorpagina van de wijkkrant Op de Hoogte. In december sta in de Arnhemse koerier met een artikel met foto. Van een oplage van 4.300 naar 82.100. Bijna twintig keer zo veel.

Ik ben benieuwd of het mensen ertoe heeft aangezet om het boek te gaan lezen, want dat is en blijft het doel, dat ‘In search of Kyle’ wordt gelezen, omdat het Betoverend, Onderhoudend en Leerzaam is. Dat ik daarom publiciteit moet omarmen is wennen maar dat hoort er bij, dus ik ga leren hoe ik dit het beste kan aanpakken.

Gelukkig sta ik nog stevig in mijn schoenen en ga gewoon verder met wat ik het leukste vind—schrijven.

De beste wensen voor 2019!

Dat de wereld steeds mooier mag worden. Wees gelukkig en durf te dromen over alles wat je vrolijk maakt.

Liefs,
Miranda

Plaats een reactie


six − = 4