De definitie van Feng Shui


4 April 2010 door Miranda van Gaalen

Feng Shui (spreek uit feng shoeway) betekent letterlijk “Wind en Water” en is meer dan drieduizend jaar geleden ontstaan. Feng Shui is een levensstijl, een mens en natuurwetenschap gebaseerd op de interactie van twee energieën: wind en water, yin en yang. Bergen spelen hierbij een rol in het bepalen van de richting van de wind, het beschermen van de mens en het verzamelen van water energie.
 
Deze essentiële interactie tussen wind en water regeert het universum. Het is de kunst de balans te vinden om het natuurlijk evenwicht van de omgeving te behouden. Als gevolg van observaties van de Wind-en-Water invloeden op de natuurlijke omgeving en het effect hiervan op mensen, hebben de Chinezen gezond verstand interpretaties vertaald in Feng Shui principes. Het doel van de Feng Shui beoefenaars is om balans te hervinden, te stimuleren en energieën en elementen herrichten om de invloed op ons welzijn te bevorderen.
 
Feng Shui voorschriften zijn toepasbaar op elke omgeving. Met Feng Shui kan een balans gecreëerd worden die de welvaart van de mensen die daar wonen positief beïnvloedt.
 
De jaren van 2004 tot en met 2023 bevinden zich in de AARDE periode. Gedurende deze cyclus is de mens erg gevoelig voor de omgeving. De mens ontwaakt en realiseert zich dat natuur en ecologie daadwerkelijk invloed op de toekomst van de mens hebben!
 
Liefs,
Philamonk

Plaats een reactie


three × = 21