Toekomst van de tegenpool

Arnhemland

Arnhemland — Toekomst van de tegenpool is de Nederlandse vertaling uit 2019 van de magisch realisme roman ‘In search of Kyle’.

Eén week. Negen ansichtkaarten. Acht windrichtingen. Negen locaties.

Sky Beaumont verhuist naar de andere kant van de wereld om Kyle te vinden—de schrijver van cryptische ansichtkaarten verstuurd aan haar artistieke grootmoeder Helen Coppin. Het is de lente van 1989 in een maatschappij waar kapitalisme en anarchisme botsen. Terwijl Sky kampt met liefdesverdriet richt ze haar leven in op basis van Feng Shui principes. Dan krijgt ze toegang tot een ondergronds labyrint.

Hoe kunnen haar nieuwe vrienden—de punker Izzy Elliot en Daphne Hartman, huisgenoot en economie student—haar helpen bij haar zoektocht? Wat betekenen de negen kaarten? Als Sky op onderzoek uitgaat in Kyle’s stad ervaart ze de invloed van de emotie opwekkende vertrekken. Hoe gaat ze om met een werkelijkheid die anders is dan ze verwacht? En waar is Kyle?

Arnhemland Boekrecensies

‘Beschrijft een weg naar het volwassen worden met een historische knipoog.’

‘De hoofdpersoon Sky Beaumont komt eind jaren tachtig naar Arnhem en is op zoek naar Kyle. Hij heeft een aantal geschreven ansichtkaarten die richting geven aan haar queeste. Tijdens haar zoektocht beland ze in verschillende subculturen en ontvouwt zich gaandeweg een parallelle werkelijkheid onder de fundamenten van Arnhem. Het is een soepel geschreven verhaal. Er gebeurt voldoende om je als lezer nieuwsgierig te maken naar de volgende stap van Kyle.’

‘Ik heb het met verbazing en bewondering gelezen.’

Klik voor meer boekrecensies.

Arnhemland als e-boek bestellen

Je kunt dit boek bestellen door contact met de auteur op te nemen of via online verkopers. Het eerste geniet de voorkeur. Kost het e-boek slechts € 8,90. 

Het boek is ook in het Engels verkrijgbaar met als titel ‘In search of Kyle’ dat als paperback en e-boek verscheen in 2018. De roman is door Philamonk gepubliceerd dankzij een aantal supporters, zie foto.