Architect Boekhouder Consultant Danseres Expert F-16 piloot Geoloog Hostess
Importeur Jurist Kennismanager Lasser Makelaar Natuursteenbewerker
Ondernemer Projectontwikkelaar Quizmaster Redacteur Schrijver

Timmervrouw Uitgever Vertaler Waarzegger Zilversmid

Beroepskeuze

Beroep kiezen

Wat word je beroepskeuze? Je hebt het idee dat een vak je ligt of je rolt er in. Eenzelfde functie kun je uitoefenen in verschillende bedrijfstakken. In welke branche ben je het beste op je plaats? Misschien wil je weten wanneer je het beste van baan kunt wisselen. Uit je karakterkaart blijkt welk beroep bij je past, in welke tak je het best tot ontplooiing komt en wanneer er promotie in het verschiet ligt.

Promotie

Je hebt grootse plannen, want deze baan is een opstapje naar een taak met meer verantwoordelijkheden. Of misschien zet je liever een stapje terug. Wat is het beste moment om het gesprek met je werkgever aan te gaan zodat jouw wensen gehonoreerd worden? Of om te solliciteren? Timing is everything. Weten wanneer het juist moment is aangebroken helpt om je doelen te verwezenlijken.

Werken

Voor brood op de plank en een dak boven je hoofd moet er gewerkt worden. Je moet geld verdienen, zeker als je naast jezelf ook de verantwoording hebt voor je partner of een gezin. Zelfs als de druk van het moeten is verdwenen omdat het basisinkomen is ingevoerd, wil je een zinvolle invulling aan je leven geven. Van nixen word je ongelukkig. Dus je werkt hard en spaart om je dromen te realiseren of je volgt met hart en ziel je passie of je neemt genoegen met een simpel baantje zodat je van het leven kunt genieten. Er is van alles mogelijk, maar werkzaamheden in een beroep dat je met plezier uitoefent is natuurlijk ideaal. Welk beroep past bij jou?

Leren & Studeren

Voordat je gaat werken kun je eerst een vak leren of verder studeren, zodat je kennis en vaardigheden ervoor zorgen dat je beter betaald wordt als je aan de slag gaat. Maar kiezen welke vervolgopleiding je gaat volgen betekent ook een beroep kiezen. Wat vind je leuk? Wat kun je? Zul je het volhouden? Wat wordt je beroepskeuze?

Van baan of beroep veranderen

Misschien oefen je al jaren hetzelfde beroep uit of zit je vast in een functie die je steeds minder bevalt en overweeg je om van je hobby je werk te maken. Of iets anders te gaan doen. De vaardigheden en ervaring die je hebt opgedaan zullen zeker van pas komen. Je wilt slagen, dus wat is het beste moment om aan een nieuwe uitdaging te beginnen? Als je twijfelt tussen functies of beroepen, waarvoor kies je dan?

Beroepskeuze

Afhankelijk van je karakterkaart zijn er beroepen die je beter zullen liggen, net zoals werken in bepaalde bedrijfstakken je beter bevalt. Bijt het een het ander? Wil je meteen de juiste keuze maken? Als je meer wilt weten over de ideale beroepskeuze voor jou, neem dan contact op.