Passende persoonlijkheid
Aanvullende kwaliteiten
Synchrone levensloop
Ter zake doende vaardigheden

Harmonieuze betrekkingen
Eerlijk karakter
Toekomstige samenwerking

Hoe kies je een zakenpartner? Of hoe toekomstbestendig is jouw onderneming?

Samen in zaken

Samenwerken om een bedrijf op te bouwen of een onderneming uit te breiden biedt voordelen. Ga je samen in zaken dan verdeel je de taken en maak je gebruik van elkaars sterke eigenschappen, vaardigheden en netwerk. Je wilt elkaar aanvullen en de kwaliteiten van de ander benutten. Het begint met enthousiasme en gedeelde ideeën over hoe de toekomst eruit gaat zien. Je maakt een plan, kiest een bedrijfsvorm en legt afspraken vast.

Wanneer je samen in zaken zit vindt er overleg plaats, zet je de benodigde stappen om het doel te bereiken en stippel je samen het beleid uit. Dan kom je erachter dat er af en toe meningsverschillen zijn over bijvoorbeeld de visie, het plan van aanpak en in welke middelen geïnvesteerd moet worden. Je doet er alles aan om op een lijn te komen en dat lukt, meestal. Toch kan het zijn dat jij voor je gevoel harder werkt, meer tijd en energie investeert en je partner haar of zijn zin wil doordrijven, het minder nauw neemt met de wet en meer uitgeeft dan je lief is. Wat doe je als de zwakke eigenschappen van de ander ineens de bovenhand krijgen? Of je partner van samen in zaken ineens minder voor elkaar krijgt dan in andere jaren? Om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om van te voren te weten met welk soort persoonlijkheid je gaat samenwerken.

Inzicht in de ander biedt het toekomstperspectief. Het is zonde om er na de aanloopfase achter te komen dat je beter een andere zakenpartner had gekozen. Een vergelijkende karakterkaart- en levensloopanalyse biedt inzicht in jouw karakter en dat van je beoogde zakenpartner. Hoe passen jullie bij elkaar? Welke obstakels kun je verwachten? Wanneer breken er zakelijk gunstige periodes aan? Het Bazi advies biedt gedetailleerde informatie over raakvlakken en knelpunten op basis waarvan je een beslissing kunt nemen over met wie je samen in zaken gaat.