Karakterscan


19 May 2020 door Miranda van Gaalen

Wil je een beproefde methodiek inzetten om het selectieproces te vereenvoudigen? Zowel de kandidaat als de onderneming zijn erbij gebaat dat het invullen van een vacature de juiste match oplevert. In een sollicitatiegesprek zetten beide partijen hun beste beentje voor, maar hoe zorg je ervoor dat de persoon goed in beeld komt? De karakterscan biedt uitkomst.

Het gaat om de mens en je bent op zoek naar bepaalde persoonlijkheidskenmerken. Hoe weet je of een persoon zich goed kan uitdrukken in discussies, mensen kan laten luisteren of andersdenkenden overtuigt? Of integer is, ijverig, een teamspeler of koppig? Of een goede leider is, hulpvaardig of diepgaande kennis van zaken heeft? Of een strateeg is, in staat problemen op te lossen of altijd een goed humeur heeft? Een toetsing vooraf op gewenste karaktereigenschappen is mogelijk.

Met een karakterscan selecteer je bij voorbaat de meest geschikte kandidaten. Het is de onderbouwing bij je besluitvorming en een aanvulling op jouw beoordelingsmethode. Hiermee voorkom je dat je gevoelsmatig een kandidaat afwijst omdat tussen jullie de klik ontbreekt, hoewel de persoon prima bij het bedrijf zou passen. Deze Oosterse methode van Bazi wordt in Azië door werkgevers succesvol toegepast. Snel, eenvoudig en doeltreffend. Ga het gesprek aan.

#karakterscan

karakterscan

Plaats een reactie


four − = 1