Persbericht


15 August 2018 door Miranda van Gaalen

Miranda van Gaalen, coauteur van ‘Het Arnhems Kroegenboek’, presenteert haar Engelstalige debuutroman IN SEARCH OF KYLE op zaterdag 1 september om 17:06 in Café de Wacht, Bovenbeekstraat 1, 6811 CV Arnhem. Het verhaal speelt zich af in het hart van de stad en ze nodigt je uit om samen de publicatie te vieren met Oosterse hapjes, jaren 80 muziek en als speciale gast Jac. Toes, de schrijver van het voorwoord.

Het boek is een coproductie tussen Australië en Nederland, geschreven door een Nederlandse, geredigeerd door Australiërs en met omslagontwerp en typografie verzorgd door Arnhemmers. Er is ook een exemplaar in de collectie van the National Library of Australia opgenomen. Het boek wordt uitgegeven door Philamonk en is gesponsord door regionale bedrijven die met een naamsvermelding voorin het boek zijn vereeuwigd.

Wat hebben de Eusebius, de vier stadspoorten en de historische kelders met elkaar gemeen? Welke elementen spelen een rol, en is het relevant uit welke hoek de wind waait? Hoe kom je op jouw plaats van bestemming?

Herkenbaar, magisch en actueel. Eén week. Negen kaarten. Acht windrichtingen. Negen locaties. Nog even geduld voor de Nederlandse uitgave. Hier volgt de Engelstalige blurb:

Sky Beaumont moves overseas to find Kyle—the writer of cryptic postcards addressed to her artist grandmother Helen Coppin. It’s the spring of 1989 in a society where capitalism and anarchism clash. While overcoming heartbreak, Sky sculpts her life based on Feng Shui principles. Then she gains access to a mysterious underground labyrinth.

How can her new friends—the punk Izzy Elliot and Daphne Hartman, housemate and economics student—assist with her quest? What do the nine cards mean? When Sky delves deeper into Kyle’s city, she experiences the influence of the subterranean chambers. How will she cope with discovering a reality different from what she expects? And where is Kyle?

IN SEARCH OF KYLE is te koop voor €19,89 bij Hijman Ongerijmd en Het Colofon in Arnhem, Bruna Nieuwegein, Meijer & Siegers Oosterbeek, Jansen & de Feijter Velp en Bruna Westervoort. Ook kun je het boek bestellen bij jouw boekhandel, bibliotheek en online. Het Ebook is alleen online te koop voor €15,00.

Kom je naar de boekpresentatie dan kun je een exemplaar aanschaffen en laten signeren voor slechts €17,50.

Ben je verhinderd?
De video van de boekpresentatie wordt naderhand op YouTube gepubliceerd, waar je ook de IN SEARCH OF KYLE boektrailer en uitnodiging boekpresentatie kunt bekijken.

Geboren met hulp van Supporters
Adverteren in literatuur, eigenlijk hartstikke fout natuurlijk. Echt waar? Als de initiële schok voorbij is nadat je de bladzijde met supporters hebt omgeslagen laat het je dan achter met een gevoel van ergernis? Is het mogelijk dat jouw gevoel verandert na het lezen van het boek? Laat het me weten. Uiteindelijk bepaalt in dit geval de auteur wie er in mag komen te staan en het is een aardige lijst. Trek je conclusies.

JA, het kost geld om een boek uit te geven. Dankzij mijn supporters kun jij dit boek nu lezen en staat hun naam als dankjewel voor altijd in iemands boekenkast en kunnen ze teruggevonden worden in de collecties van de Nationale Bibliotheek van Nederland, Erfgoedcentrum Rozet en de National Library of Australia. Wereldwijd vereeuwigd noem ik dat.

Natuurlijk kun je ten alle tijde nog eens opzoeken welke bedrijven dat waren en besluiten bij hen eens een kijkje te nemen. Ze zullen toch vast wel heel bijzonder zijn als ze zomaar in een roman verschijnen.
Dat zijn ze zeker, mijn dank is groot en daarom hier de namen:

Toekomstige activiteiten
Uiteraard ga ik zo snel mogelijk verder met deel II, een op zichzelf staand boek dat zich afspeelt in de toekomst van morgen. Er staan al 40.000 woorden van het verhaal op papier in de computer. Ook wil ik IN SEARCH OF KYLE vertalen in het Nederlands. Blijft toch mijn moerstaal.

Daarnaast kijk ik uit naar het geven van interviews, nog meer boekpresentaties, signeersessies en lezingen. Ik ben te boeken!

Recensie schrijven
De boekpresentatie is het begin. Daarna gaat er gelezen worden. Vervolgens vind je er wat van.

Deel jouw mening met de wereld, zeg het voort of schrijf een recensie. Dat is aan jou, lieve lezer!

Tot ziens en voor straks veel leesplezier.

Liefs,
Miranda

Plaats een reactie


2 × six =