Roman Arnhemland—Toekomst van de tegenpool


5 March 2019 door Miranda van Gaalen

Nieuwsbrief 2. Aankondiging!

Op tweede paasdag 22 april 2019 verschijnt de Nederlandse vertaling van ‘In search of Kyle’: ‘ARNHEMLAND—Toekomst van de tegenpool’.

De boekpresentatie van mijn Engelstalige roman ‘In search of Kyle’ op 1 september 2018 was een gezellige middag en een groot succes. Het boek wordt nog steeds internationaal gelezen, hoewel de vraag naar een Nederlandse vertaling is gebleven. Daarom heb ik direct na publicatie het schrijven aan deel twee opgeschort en me gestort op de Nederlandse vertaling.

Met veel plezier kan ik aankondigen dat de roman inmiddels is vertaald. De feedback van lezers is verwerkt en nu Nederlandstalige redacteuren het boek onderhanden hebben genomen is de bewerkte Nederlandse vertaling een feit. Hierin is ook het voorwoord van schrijver Jac. Toes opgenomen. Bij een boekvertaling met een nieuwe titel hoort ook een nieuw omslagontwerp. Het ontwerp is gemaakt door Oliver Theisen.

Een pocketboek heeft voor velen de voorkeur boven een digitale versie, maar er zijn kosten aan verbonden om het boek drukklaar te maken. Omdat de Engelstalige versie met behulp van Nederlandse sponsors tot stand is gekomen, verdienen ze dan ook een gratis vermelding in het Nederlandse e-boek. Daarom wil ik met de verkoopopbrengsten van het e-boek het drukken van een pocketboek ‘ARNHEMLAND—Toekomst van de tegenpool’ bekostigen.

Ben je nieuwsgierig naar waar mijn roman over gaat en wil je het verhaal lezen in je moerstaal?

Bestel dan op tweede paasdag 2019 bij Bol.com een exemplaar en/of plaats een recensie na de roman gelezen te hebben op dezelfde site, en ontvang wanneer het pocketboek verschijnt een gratis exemplaar!

‘Arnhemland—Toekomst van de tegenpool’ is in eigen beheer uitgegeven door Philamonk en is vanaf 22 april voor € 15,00 verkrijgbaar bij o.a. bol.com en Kindle. Ook kun je bij mij een exemplaar bestellen.

Als het verhaal zich als een lopend vuurtje door de stad, regio en het land verspreidt zal het wachten op een pocketboek kort duren. Ik ben benieuwd. Allereerst ben ik nog even druk met het omzetten van tekst naar EPub en MOBI, en daarna zal ik verder gaan met het schrijven van deel twee.

Boekpresentatie

De boekpresentatie van ‘ARNHEMLAND—Toekomst van de tegenpool’ vind dus op maandag 22 april in cyberspace plaats. Die dag ben ik ’s middags van 15:00 tot 17:00 online bereikbaar via LI, FB, Whatsapp, Skype, Twitter en Instagram. Je kunt reageren en ik zal je vragen beantwoorden. Als je de eerste bent die kunt achterhalen waar ik me op dat moment bevind en met me op de foto gaat, en die foto via jouw favoriete sociale media deelt, ontvang je een gratis e-boek.

 

Flaptekst

Eén week. Negen ansichtkaarten. Acht windrichtingen. Negen locaties.

Sky Beaumont verhuist naar de andere kant van de wereld om Kyle te vinden—de schrijver van cryptische ansichtkaarten verstuurd aan haar artistieke grootmoeder Helen Coppin. Het is de lente van 1989 in een maatschappij waar kapitalisme en anarchisme botsen. Terwijl Sky kampt met liefdesverdriet richt ze haar leven in op basis van Feng Shui principes. Dan krijgt ze toegang tot een ondergronds labyrint.

Hoe kunnen haar nieuwe vrienden—de punker Izzy Elliot en Daphne Hartman, huisgenoot en economie student—haar helpen bij haar zoektocht? Wat betekenen de negen kaarten? Als Sky op onderzoek uitgaat in Kyle’s stad ervaart ze de invloed van de emotie opwekkende kamers. Hoe gaat ze om met een werkelijkheid die anders is dan ze verwacht? En waar is Kyle?

Auteursnaam

Hoewel ‘In search of Kyle’ werd gepubliceerd onder de naam Miranda van Gaalen, heeft ‘ARNHEMLAND—Toekomst van de tegenpool’ als auteursnaam M.I. van Gaalen. Eens kijken of deze genderneutrale aanduiding extra lezers aantrekt.

Dank je wel!

Oliver Theissen voor het omslagontwerp. Herkenbaar! Ook wil ik Sandra Zeevalk, Frederike Fischer en Arjen Beltman bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan het redactiewerk van de Nederlandse vertaling. Anneke, mijn proeflezeres, ook bedankt. Tot slot bedank ik ook Everhard Arends en Peter van de Fliert, nu weet ik zeker dat de details van de studentensoos kloppen.

Recensies ‘In search of Kyle’

‘Een zintuiglijk avontuur dat ons terugvoert naar een vervlogen tijdperk waar punkers de aandacht opeisten. Uitdagend, intrigerend en voortdurend zwevend tussen droom en werkelijkheid.’ Jodi Brunner, Master of Feng Shui

Allereerst het verhaal zelf. De hoofdpersoon Sky Beaumont komt eind jaren tachtig naar Arnhem en is op zoek naar Kyle. Ze heeft een aantal geschreven ansichtkaarten die richting geven aan haar queeste. Tijdens haar zoektocht beland ze in verschillende subculturen en ontvouwt zich gaandeweg een parallelle werkelijkheid onder de fundamenten van Arnhem. Het is een soepel geschreven verhaal. Er gebeurt voldoende om je als lezer nieuwsgierig te maken naar de volgende stap van Sky.

Het boek is geschreven in het Engels. Zowel voor de beginnende als gevorderde lezer van Engelstalige literatuur kun je plezier beleven aan dit verhaal. De verteltrant is soepel en Miranda weet de personages die Sky ontmoet vaak met een knipoog en rake typeringen te schetsen. Ik ben een lezer die het gevorderde Engelse stadium nog steeds niet bereikt heeft, maar ik heb het met vaart geschreven verhaal in al zijn facetten goed kunnen volgen.

De belangrijkste kwaliteit van het boek is naast het verhaal en de taal, het mengen van droombeelden met situaties die volkomen realistisch, veelal in dialoogvorm, zijn uitgeschreven. De stad Arnhem krijgt zo een spirituele dimensie en dat is bijzonder voor een stad die toch altijd verbonden zal blijven met die slag waarvan we allemaal op de hoogte zijn. Marcel van Roosmalen heeft enkele jaren geleden de mentaliteit van de Arnhemmer beschreven en voegde het ingrediënt humor toe aan de storytelling over de stad. Maar een verhaal waarin de stad surreële dimensies krijgt hadden we nog niet.

Tot slot: het is een treffend tijdsbeeld. Het toeval wil dat ik in hetzelfde jaar in Arnhem arriveerde en ook laveerde tussen verschillende subculturen. Het gaf het verhaal voor mij een extra lading. De zoektocht van Sky was mijn zoektocht. Ik was ook op zoek naar Kyle, maar had geen idee waar ik hem, haar of het kon vinden. Bijna elke twintiger zal aspecten van die zoektocht herkennen. En als je deze fase achter je hebt gelaten wordt ‘In search for Kyle’ het gevoel wat bij deze levensfase past op een knappe manier tot leven gewekt.’ Peter Berkhout

‘Beschrijft een weg naar het volwassen worden met een historische knipoog.’ KeienEi

‘Sky Beaumont, took me on a journey to explore Arnhem in a way I didn’t look to Arnhem in normal life. Every day I had to read, to see what was happening. The book kept catching my attention till the end. It was great for me to visualise how Sky was travelling through Arnhem. Sky visited a lot of known places for me, but also interested me for some unknowns.

‘Obvious the first book I read was “The bridge too far” showing the history of Arnhem. I am not a regular reader of English books, but this was great reading and boosted my English vocabulary (and a few Australian slang words).’ Guidost

Workshop Zelf een boek uitgeven—Van manuscript tot boekpresentatie 

Elke maand organiseert M.I. van Gaalen een twee uur durende workshop waarin je leert hoe je in eigen beheer je boek kunt uitgeven. Jouw vragen worden beantwoord en je ontvangt informatie die je op weg helpt met het realiseren van jouw droom. Met gedetailleerd stappenplan, voorbeelden en handige tips.
 
Kosten: €25,00 incl. koffie en/of thee. Locatie: KoffieKaffee De Beijer, Willem Beijerstraat 13, 6823 EW Arnhem. Stuur voor meer informatie een email naar info@philamonk.nl.

Veel leesplezier,

M.I. van Gaalen

Plaats een reactie


one × 8 =