Schrijversperikelen


24 November 2018 door Miranda van Gaalen

Lezing Ooit Schrijf Ik Een Boek

Eind december 2017 besloot ik om mijn Engelstalige roman zelf uit te geven. Wat een avontuur! Een proces waar ik heel veel van heb geleerd en die kennis hoop ik dan ook aan anderen door te geven. In ieder geval zal ik op donderdag 13 december een lezing geven over het schrijfproces tijdens het Kunstcafé 55+. Je bent van harte welkom vanaf 10:30 in De Beijer Koffiekaffee, Willem Beijerstraat 13, Arnhem. Toegang is gratis.

Boekpresentatie

De boekpresentatie van mijn Engelstalige debuutroman In search of Kyle was op 1 september 2018. Op die heerlijke zomerdag puilde Café De Wacht uit met vrienden, familie, kennissen, ex-collega’s, Arnhems Kroegenboek auteurs, schrijvers, boekhandelaren, geïnteresseerden, voorbijgangers en sponsors. Een succesvolle interactieve middag, met dank aan Peter Berkhout en Jac. Toes. Heerlijk om zo warm in de belangstelling te staan en geweldig dat ik voor het eerst een roman heb kunnen signeren.

Gemeenteraadslid & Het Gelders Orkest

Het zwarte gat waarin ik na dat weekend dacht te vallen bleek een drukke periode met het monteren van de filmopnames, te zien op Youtube, boeken afleveren en nagenieten van het succes. Zo heb ik een exemplaar aan gemeenteraadslid Tülay Gemící mogen overhandigen—‘Bijzonder dat het cultureel erfgoed van Arnhem een prominente rol speelt in jouw roman’. Dank zij haar ben ik nu fan van Het Gelders Orkest. Elke eerste woensdag van de maand om 12:30 spelen zij een klassiek halfuurtje in Musis Sacrum. Kom je 5 december ook genieten?

Nederlandse Vertaling

Ondertussen gaat de boekverkoop door en ben ik aan het schrijven. Omdat jullie toch liever een Nederlands boek lezen, heb ik het tweede manuscript met al ruim 70.000 woorden opzij gelegd om me te richten op de Nederlandse vertaling van In search of Kyle die in 2019 zal verschijnen. Dit tot grote teleurstelling van de eerste lezers die nu al met smart wachten op mijn volgende roman, maar ik beloof dat jullie geduld beloond wordt.

Voorpaginanieuws

Toen lag ik ineens ’s ochtends op de deurmat bij 4.300 huishoudens. Dat is gek binnenkomen. Het is vreemd te bedenken dat velen mijn gezicht nu kennen en het verhaal erachter. Dat het nieuws halen zoveel mensen trekt, het artikel werd online al meer dan 1.151 keer bekeken, betekent dat ik vaker de publiciteit zal zoeken. Het is de manier om mijn roman onder de aandacht te brengen. Het was een leuk artikel, aldus een wijkbewoner die ik op Kunst in Arnhems Buiten (KiAB) trof.

Kunst in Arnhems Buiten

In atelier gebouw B46 op het voormalige KEMA terrein heb ik, op uitnodiging van de omslag ontwerper van mijn roman, Illustrator Anne Luchies, een aantal exemplaren voor liefhebbers gesigneerd. Het was een inspirerend weekend tussen de kunstenaars die open atelier hielden en de kunst die er wordt gemaakt is uiteenlopend prachtig. Volgend jaar november kun je er ook bij zijn. Een aanrader!

Column & Boekrecensies

Het advies dat ik op KiAB kreeg heb ik opgevolgd. Ik ga een column schrijven. Regelmatig anders. Op mijn manier. In het Engels. Hoewel, Nederlands en Engels beginnen steeds meer op elkaar te lijken. Benieuwd? Op 24 november staat My little column online op LinkedIn en op mijn philamonk blog. Daarnaast blijf ik recensies schrijven voor de boeken die me geboeid hebben onder de kop © BestRed for the month of … Ook te vinden op goodreads.com.

Cadeautip & Recensies

De eerste recensies van In search of Kyle zijn binnen en ze zijn positief. Je kunt ze bekijken op hebban.nl, goodreads.com en bol.com. Dat mag lezers stimuleren!

‘Fantasierijk…’

‘…Every day I had to read, to see what was happening, the book kept catching my attention till the end…’

‘ … Zowel voor de beginnende als gevorderde lezer van Engelstalige literatuur kun je plezier beleven aan dit verhaal. De verteltrant is soepel en Miranda weet de personages die Sky ontmoet vaak met een knipoog en rake typeringen te schetsen…’

Voor wie In search of Kyle tijdens de feestdagen cadeau wil geven—het boek is te koop voor €19,89 bij de boekhandels in Arnhem, Nieuwegein, Oosterbeek, Velp en Westervoort, en online bij onder andere bol.com.

Fijne Feestdagen

Geniet van de donkere dagen want de winterzonnewende is nabij!

Liefs,

Miranda

 

Plaats een reactie


− two = 2