Terug van de Antipode


7 August 2013 door Miranda van Gaalen

Het eerste ingezonden Nederlandstalige verhaal dat Miranda van Gaalen heeft geschreven “Terug van de Antipode” is op 6 juli 2012 gepubliceerd  op de schrijfsite woordenstroom. Hieronder het verhaal.

Het sollicitatie gesprek verloopt prettig en ik vraag de receptioniste van het hotel om een kaart van de stad. Mijn volgende afspraak is ergens en ik wil weten hoe ik er kom. Hoewel in de juiste buurt is het aan mijn voeten om de laatste loodjes te overbruggen. Ik vind het doodeng, men rijdt hier aan de verkeerde kant van de weg door erg smalle straatjes, over smalle wegen en fietsers scheren links, rechts, voor- en achterlangs voorbij. Ik kijk naar het groene mannetje en goed rond want ik vertrouw het mannetje niet volledig. Licht bezweet arriveer ik bij een herenhuis en druk op de gouden bel. Ik word verwacht en mag boven plaatsnemen. De aaneengesloten opeengepakte tuinen en balkons tonen het buitenleven dat nooit in volledige rust genoten kan worden met al dan niet bekende buren in overvloed. Een meisje neemt plaats aan tafel. Ik stel me voor en geef een hand. Een prettig gebruik dat hier weer in ere hersteld wordt. Er volgt uitleg door een derde dame en het meisje en ik vullen het inschrijfformulier in.
“Het is de bedoeling dat jullie elke dag bellen om aan te geven dat jullie beschikbaar zijn”, zegt degene van wie wij op slag afhankelijk zijn geworden. Ik zie de verplichting tot deze dagelijkse gezelligheid niet zitten.
“Heb je misschien nu al een woning beschikbaar?” vraag ik brutaal.
Ze springt op alsof ze hier zelf nog niet aan gedacht heeft en kom terug met twee contracten. Vluchtig bekijk ik ze, beiden ergens in dezelfde straat. Ik kies het huisnummer dat mij het meest aanspreekt,
“Prima, mag ik de sleutels?” De formaliteiten worden in orde gemaakt en een half uur later sta ik buiten met een buurtkaart en sleutels van mijn huis in Amsterdam. In de Beethovenstraat vind ik een tram die mij in de goede richting leidt.

Lees verder in de verzamelbundel van uitgeverij Pamac.

Plaats een reactie


one + 8 =