Vrijheid


5 May 2020 door Miranda van Gaalen

Geboren in vrijheid. Zo vanzelfsprekend als onschuldig tot het tegendeel bewezen is, zie ik de opgebouwde vrijheid steen voor steen afbrokkelen, hoor ik de stemmen die zonder kritische noot mij de wet voorschrijven, de fundamenten kapot beuken en proef ik de bittere spijlen van een digitale kooi die als een onzichtbare gevangenis wordt opgetrokken. Is dit vrijheid?

Door de nieuwe paspoortwet (31-3-2020): invoering elektronische identificatie met een publiek middel, word ik vastgeketend aan een digitale enkelband. Is dit waarom De Jonge zo hamert op een Controle-Ordening-Registreren–Opvolgen–Normaliseren–Accepteren–app?

Opdat de dood ons levend vindt en het leven ons niet doodt. Onze (groot)ouders sterven een eenzame dood als dank voor hun strijd voor vrijheid. Face to face contant contact en boerenverstand zijn klakkeloos overboord gegooid door een oplevende angst voor de dood die sinds mijn geboorte op mij wacht.

Befehl ist Befehl is zó vorige eeuw, Lest We Forget. Ik ruik de lente, maar samen met wie mag ik dat tastbaar delen? 2020: Het jaar waar na 74 jaar vrijheid is ingeruild voor openbare gevangenschap. Ik claim mijn vrijheid als soeverein mens, Blijf van m’n Lijf, mijn vervoermiddel en mijn woning, want zonder autonomie vervalt de kroning. In vrijheid blijf ik leven!

Plaats een reactie


two + = 8