Bazi

Bazi Karakterkaart

Karakterkaart

Met een Bazi karakterkaart (BaZi chart) volgens de Chinese vier-pilaren-methode (Four Pillars of Destiny) krijg je inzicht in jouw (lijst) karaktereigenschappen, je talenten en antwoord op allerlei vragen. Past degene op wie je verliefd wordt bij jou? Waarom kun je beter overweg met die ene collega en minder met een andere? Welke beroepen liggen je het best? Wat wil jij weten, over jezelf en je relatie met anderen? Een karakterkaart verschaft je inzicht in je persoonlijkheid zonder dat je een test hoeft te doen. Je ontdekt zowel je positieve karaktereigenschappen als de negatieve. Hoe goed ken jij jezelf?

Levensloop

Afhankelijk van de levensloopfase waarin je je bevindt hebben je gunstige (goede) of ongunstige (slechte) karaktereigenschappen de overhand. Zo is een gunstige periode ideaal om te schitteren, want dan zit je in je kracht en bereik je eerder wat je wilt bereiken. In een ongunstige periode moet je meer moeite doen om voor elkaar te krijgen wat je wilt, als het al lukt. Wanneer je dit weet, kun je er op letten en er zelfs sturing aan geven. Bovendien geldt aandacht besteden aan wie je bent, je persoonlijkheid, je talenten, wat je doet en waarom als een moment van bezinning. Je karakterkaart brengt je dus een stapje dichterbij zelfkennis.

Vrienden

Liefde

Soms valt een relatie tegen. Soms duurt het voordat je iemand gevonden hebt met wie het klikt. Misschien blijft die onbereikbare liefde buiten bereik. Of is er hoop? Is het ware liefde? Hoe lang zal de liefde standhouden? Liefde brengt je in beroering en roept vragen op. Waarom?

Vrienden

Soms klikt het meteen. En soms gaat er tijd overeen voordat je een klik gevonden hebt. Soms erger je je vaker aan een ander dan je lief is. Waarom wil ik vrienden worden maar wijst de ander me af? Of breekt er een periode aan waarin vriendschap wel mogelijk is? Het blijkt lastig om de vinger op de achterliggende reden te leggen, want de ander is op zich best een aardig mens en misschien deel je zelfs dezelfde interesses. Waar ligt dat aan?

Beroep

Op ‘t werk

Vrienden kies je, collega’s heb je en dat kan met elkaar omgaan een stuk lastiger maken. Als het klikt is samenwerken fijn en als het moeite kost vervelend. Je blijft proberen om op een normale manier samen te werken. Met wisselend resultaat. Dan maak je je kopzorgen, raak je gefrustreerd en geeft het stress. Dat is ongezond. De energie die je hebt wil je aan je werk besteden in plaats van afgeleid te worden door lastige collega’s. Toch is het de bedoeling dat jullie samenwerken en de bedrijfsdoelen gehaald worden.

Beroepskeuze

Hoe kies je een beroep? Je hebt het idee dat een vak je ligt of je rolt erin. Eenzelfde functie kun je uitoefenen in verschillende bedrijfstakken. Maar in welke branche ben je het beste op je plaats? Misschien wil je weten wanneer je het beste van baan kunt wisselen. Uit je karakterkaart blijkt welk beroep bij je past, in welke tak je het best tot ontplooiing komt en wanneer er promotie in het verschiet ligt. Ontdek je talent. Wat wordt jouw beroepskeuze?

Feng Shui

Diensten

Contact