Blog

Featured

Loslaten

Alles verandert.

Alles verandert. En dat is ergens goed voor. Wat precies, dat zal blijken. De dood is dichtbij gekomen, pijnlijk, zeker en verdrietig ook. Het is een klap die ik te boven ben gekomen, als je dat kunt stellen. Het betekent vooral een ervaring, onverwacht en levens veranderend. Hij is weg van hier en ik ben er nog.

Waar hij is kom ik ‘m vast tegen, maar dat gaat duren. Ik leef en wat dat inhoudt ben ik opnieuw aan het definiëren. Alles is betrekkelijk. Het voelt leeg soms, zo zonder bestemming en de grote vraag is wat doe ik hier? Hoe ga ik hier mee om? Doelloos lijkt het, iets verzinnen lastig.

Ik heb al veel beleefd en ervaren, en heb de wereld van allerlei kanten gezien. Mooi en lelijk, goed en kwaad. Het is een keuze hoe ik mijn toekomst vormgeef, terwijl ’t eigenlijk niet verder reikt dan wat ik doe NU. Bewust dat dit fysieke aardse bestaan tijdelijk is, hoewel mijn ziel eeuwig is.

Nu leven

Een nieuw avontuur, buiten de gebaande paden en iets nieuws proberen, esoterisch sporten de laatste rage. Van buiten naar binnen, omdat het mooi is, prachtig, als ik daarvoor kies en dat doe ik met overtuiging.

Ik ben klaar met lijden, doemdenken en leven in angst, nog meer, als ik daar al last van had. De focus op schoonheid voelt aangenaam, plezierig zelfs, tenslotte kan ik mezelf het beste oppeppen want ik weet wat ik nodig heb en dat is plezier, lol, vreugde, harmonie en meer van dergelijke emoties. Simpelweg omdat het goed voelt.

Kwam de dood daarom zo dichtbij, om hier bewust(er) van te worden? Is dit de ervaringsles die mij wachtte? Ik ben liefde, overvloed en dat is goed zo. De angst voor de dood is weg. Daar woont mijn geliefde.

Liefste, ik laat je vrij

Goed of kwaad

Als ik naar de wereld kijk, en ik leef al een tijdje, ben zo ongeveer halverwege, dan valt ’t op dat het slechter wordt in plaats van beter en mooier. De technologische vooruitgang bracht legio mogelijkheden, maar de hongersnood in Afrika is er nog steeds, 40 jaar geleden ook al, en nu ook in NL met de voedselbank, 40 jaar geleden ontbrak deze. Armoede troef.

De gezondheidszorg lijkt een walhalla van chemische oplossingen voor kwaaltjes maar de mensen zijn zieker dan ooit. Zieker dan 40 jaar geleden.

De wereldoorlog was toen ik net begon als mens al 25 jaar voorbij, maar geweld maakt nog steeds deel uit van het wereldbeeld in (proxy) oorlogen zonder legerinzet, net als onderdrukking… en het lijkt genormaliseerd te willen worden. Alsof een mensenleven niets meer waard is. Ben je helemaal betoeterd.

De toekomst is NU

Als de wereld na zoveel vooruitgang er slechter aan toe is dan voorheen; de natuur kapot, soorten uitgestorven, bossen gekapt, hulpbronnen uitgeput en straling hindert ons dagelijks bestaan tot op steeds intiemere niveaus, dan is de vraag welke WIL ontbreekt er?

De WIL voor verbetering, ’t goede, het mooie ontbreekt. En als de WIL om een mooie wereld ontbreekt, dan is het tegengestelde het geval, de WIL eist lelijkheid, verderf en verval. In hoeverre werk jij daar zelf aan mee?

Aangezien dat voor mij bizar is, laat staan dat er vertegenwoordigers zouden zijn die in mijn naam spreken, dan zou ik ze echt wel wat anders horen zeggen.

Is dit wat jij wilt? Blijf je geloven, ondanks de in het verleden behaalde resultaten, dat je aan anderen de verandering kunt overlaten die je zelf zo graag wilt? Denk je echt dat die anderen het beste met je voor hebben? Waaruit blijkt dat dan?

Kortom, wiens WIL wordt er maatschappelijk en wereldwijd (aan ons) opgelegd? En waarom zou je daaraan mee willen werken?

Dit WIL ik!

Het antwoord is zo simpel, kies voor jezelf (want daar vind je alles) en WIL alleen dat wat anderen niet schaadt. Durf te dromen.

P.S. Is het je weleens opgevallen dat elke sci-fi film herkenbaar is door negatieve, desolate, grauwe, grijze, donkere landschappen en vooral het gebrek aan kleur? Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik mijn fantasie loslaat op werelden anders dan de aarde dan is er een overschot aan uitbundige en overvloedige kleuren waardoor je enkel wilt uitroepen ‘dit WIL ik’ omdat het gevoel zo groots is en vrolijk stemt dat het geluk vanuit je hart spontaan naar je hoofd stijgt.

Featured

Beautify World

Jij en ik samen staan als mensheid op een kantelpunt. Beautify World.

Jij

Jij en ik samen staan als mensheid op een kantelpunt. Nog nooit was de wereld zo uitdagend en het leven zo spannend, want alles staat op zijn kop. Wat recht was blijkt krom, wat bizar is gaat door voor normaal en wat verborgen is wordt langzaam zichtbaar. Met veel trammelant zijn we het nieuwe jaar in gebonjourd en de stilte was oorverdovend. Dodelijk saai zonder gespreksstof nu ervaringen zich beperken tot thuiswerken. Verdriet, frustratie en angst, het zijn de negatieve emoties die de bovenhand voeren. Enkel gevoed door stemmen en plaatjes uit het kastje aan de muur wordt het ons zwart voor de ogen. Beautify World.

Werknemer

De wereld om je heen verandert. Bedrijven hebben te maken met hogere kosten (kantoor en thuiskantoren) en minder inkomsten (vrijetijdsbesteding is beperkt). Of je baan behouden blijft is de vraag. Het sociale aspect is beneden peil. Collega’s spreek je digitaal. Dat je met hen een fysiek praatje maakt waarbij je informatie uitwisselt, flirt, kennis en tips deelt, brainstormt en ideeën opdoet is zo 2019. Zelfs met baanbehoud is de vraag of je werk op deze manier nog wel leuk is. Deze noodgedwongen afzondering kost nogal wat en vraagt veel van je.

Directeuren en managers zijn onzichtbaar geworden en spreken alleen nog tot jou via een spreek- of beeldbuis, dus op de hoogte blijven van wat er speelt is lastig. Ruimte voor reactie en interactie tijdens de livestream is er amper. Bovendien mag je dan spreken voor een groot publiek, het hele bedrijf luistert mee (en je woorden worden opgeslagen), in plaats van tegen een kleine groep van directe collega’s. Terwijl nieuwtjes zich bij voorkeur mondeling verspreiden in plaats van schriftelijk. De sociale cohesie van informaliteit en spontaniteit lijkt uitgestorven waardoor werk alleen nog maar werk is, zittend, in je eentje, achter je computer, afgesloten van de buitenwereld. Alsof 1984 werkelijkheid is geworden.

Eigen baas

Beautify World

De wereld is ineens klein en met afstand groot. Werkte je al vanuit huis dan mis je vooral de fysieke netwerken met borrels waar je nieuwe contacten legt. Het aan banden gelegde uitgaans-, verenigings- en recreatieleven dwingt tot online aanwezigheid. Daarbij is zichtbaarheid en het groeien van een digitaal netwerk het grootste obstakel. Zelfredzaamheid is het toverwoord, maar digitaal bereiken wat je via ontmoetingen deed vraagt om een andere aanpak. Omdenken, veranderen, en vooral veel leren, het is een steile leercurve. Beautify World.

Positief

Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen. Eindelijk staat je werkgever toe dat je thuis mag werken. Als zelfstandige ervaar je dat klanten nu bereid zijn tot een digitaal consult. Voordelen zijn het gebrek aan reistijd, dus minder vervuiling en verkeersstress, het zelf kunnen indelen van je werktijd, want het resultaat telt en het werken in een omgeving waar je je thuis voelt. De vierdaagse werkweek is in zicht, en zelfs met twee dagen per week wordt er al voldoende geproduceerd om de huidige levensstandaard hoog te houden. Het transformatieproces is begonnen, je zit er middenin. Beautify World.

Ruimte

Beautify World

Om je hoofd boven water te houden in deze stroomversnelling word je om een grote bijdrage gevraagd: Actief deelnemen aan het leven dat je wenst te leiden door jezelf opnieuw uit te vinden, te evalueren wie en wat je belangrijk vindt en met welke taken je de dag wil doorbrengen. Wil je de dagen typend achter je computer slijten? Overweeg je je handen anders te gebruiken en kijk je uit naar werk op locatie? Wil je voor jezelf beginnen? Ben je ertoe in staat? Allereerst moet er ruimte komen in je hoofd om rationeel en gevoelsmatig tot een conclusie te komen. Dat begint bij een positieve en inspirerende woonomgeving. Beautify World.

Energie

Of je werkplek in de huiskamer is, of in een in de haast omgetoverde slaapkamer, een tuinhuisje of op zolder, het gaat erom dat de locatie je inspireert en je er ongestoord kunt werken. Dan kan op de beste plek die je in huis gevonden hebt en naar smaak ingericht de creativiteit gaan stromen. Als het goed voelt krijg je er energie van. Beautify World. Wanneer je af en toe voor je uit staart is er ruimte om te dromen. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?

Karakter

Het bedrijf waar je voor werkt of met wie je zakendoet bestaat bij de gratie van de mensen die er werken. Was voorheen geld verdienen en groeien het doel, tegenwoordig betekent als onderneming overleven wat je kunt en wilt bijdragen aan een duurzame, groene toekomst. Beleid wordt aangepast, visies ontwikkeld en zelfs zonder dat er de nadruk op wordt gelegd gaat de mens de grootste rol spelen. Met het toenemend aantal faillissementen en de te verwachten bezuinigingen op komst is alleen scoren op diploma’s en ervaring onvoldoende. Jij wordt straks afgerekend op je karakter.

Zelfkennis

Hoe waardevol ben je voor een bedrijf? Het helpt als je op tijd komt, een laag ziekteverzuim hebt en flexibel bent. Iedere functie kent andere eisen, maar het is jouw persoonlijkheid waar het om draait. Je werkt samen en dus is de menselijke interactie belangrijk. Hoe goed kun je overweg met je collega’s en zij met jou? Spreek je over positief over hen? Ben je behulpzaam en aanmoedigend of eerder kritisch? Nu is het moment om je zelfkennis te verrijken, te ontdekken waar je goed in bent en wat je aandachtspunten zijn.

Zelfonderzoek

Ondernemen is iets wat je dagelijks doet en als je proactief bent, ben je iedereen een stap voor. Waarom wachten op leidraad van buitenaf? Dit is jouw leven en jij bent de regisseur. Gun jezelf de luxe, neem de tijd om aandacht aan jezelf te besteden en ga op zelfonderzoek uit. Het leukste uitje dat er is! Ontdek hoe jij in elkaar zit, en met welke eigenschappen je je voordeel kunt doen. Eureka.

Beautify World

Beautify World

Hoe zou de wereld eruitzien als je elkaar vriendelijk benadert en de ander zijn plezier gunt zonder afgunst? Simpelweg omdat zij of hij ook een mens van vlees en bloed is, een broer of zus, vader, moeder, oom of dochter, vriend of beste vriendin. Je hoeft slechts naar de familierol te kijken om overeenkomsten te vinden. Hoewel de bloedband als sterkste geldt, ben je een sociaal wezen. Buiten de familie om heb je medemensen hard nodig om te overleven. Dat maakt het leven op aarde leuk.

Helaas is het je nooit geleerd om jezelf of een ander te begrijpen, ratio was boven alle twijfel verheven en gevoel een ondergeschoven kindje. Laat staan dat er in het onderwijs aandacht was voor persoonlijkheden en hoe die op elkaar reageren, soms botsten, en iedereen in de opvoeding gewoon over één kam gescheerd werd. Zie daar je gebrekkige leven als volwassene waar je met vallen en opstaan de scherven van het geluk bijeenschraapt en door voortschrijdend inzicht steeds handiger wordt in het vermijden van snijwonden.

Elk karakter is anders. Dat vraagt om een persoonlijke benadering wil je het beste uit jezelf en de ander halen. Stel je eens voor wat je kunt bereiken als eenieder in zijn kracht zit en gestimuleerd wordt het onmogelijke te verwezenlijken!

Brief voor de koning

Saluut,

Ik verklaar:

Ik, Miranda Isabella, ben als levend mens volledig vrij op aarde gekomen en ik ben dat nog steeds. Er staat niets of niemand tussen mij en mijn Schepper; God, de Allerhoogste. Dat betekent dat noch een ander levend mens, noch enig natuurlijk persoon of rechtspersoon jurisdictie heeft over mij. Ik ben de enige bestuurder van mijn natuurlijk persoon (burger).

Ik verduidelijk dit graag als volgt:

Herroeping

Hierbij herroep ik elke instemming met het legale vermoeden dat ik, de levende mens met de van mijn ouders gekregen namen Miranda Isabella, op 25-01-1970 ter aarde gekomen als kind van Willem Johannes van de familie van Gaalen en Johanna Francisca Antonia van de familie Loos, de natuurlijk persoon Miranda van Gaalen en alle mogelijke andere schrijfwijzen van die naam met burgerservicenummer 170993115 ben. Ik herroep bovendien elke stilzwijgende en elke mogelijk andere onbewuste instemming mijnerzijds met iedere claim die de overheid legt op mij als levende mens, gebaseerd op dit rechtsvermoeden.

Ik bén een mens en ik héb een natuurlijk persoon.

Ontbinding

Zouden er een of meerdere contracten bestaan tussen mijn natuurlijk persoon en de overheid, dan zijn die van mijn kant, als mens die de natuurlijk persoon doet “handelen”, stilzwijgend en onbewust tot stand gekomen. Ik heb daarbij nooit mijn wil nadrukkelijk geuit en ook niet kúnnen uiten, doordat ik nooit alle informatie over deze contracten heb gekregen. Ik heb zelfs niet eens informatie ontvangen die erop duidde dat ik überhaupt in contract wás.

Gezien het feit dat ik bij de totstandkoming van die contracten dus ernstig ben misleid, ontbind ik ze met terugwerkende kracht tot het moment dat ze in werking zijn getreden. Ze zijn nietig.

Voorwaarden

Ik handel als mens in contracten met andere mensen, en – indien en wanneer ik dat kies – ten behoeve van en in de rol van natuurlijk persoon in contracten met andere natuurlijk personen en natuurlijk personen als vertegenwoordiger van rechtspersonen. Als zodanig sluit ik alleen contracten gebaseerd op wederzijdse wilsovereenstemming, en uitsluitend indien mijn wil en mijn wilsuiting zijn gebaseerd op volledige en juiste informatie over het onderwerp van de overeenkomst.

Beschikking

Daarnaast bevestig ik dat ik als levende mens, en ik alleen, beschik over de natuurlijk persoon Miranda van Gaalen en alle mogelijke andere schrijfwijzen van die naam, al dan niet gekoppeld aan het bovengenoemde burgerservicenummer. Deze natuurlijk persoon is geschapen door de overheid, waarvan ik als levende mens mede-schepper ben. Aangezien de overheid een fictie is, kan die niets besturen, ook niet “mijn” natuurlijk persoon. Daarom eigen ik mij die hierbij toe: ik als levende mens, en ik alleen, heb de beschikking over “mijn” natuurlijk persoon en zal hier alleen gebruik van maken wanneer en indien ik dat verkies.

Ik trek dus elke machtiging in die ik zou hebben gegeven aan welk ander mens, aan welke natuurlijk persoon of aan welke instantie dan ook om te handelen namens de natuurlijk persoon Miranda van Gaalen en alle mogelijke andere schrijfwijzen van die naam.

Ik ben een vrij mens en ik leef bij slechts één gouden leefregel, namelijk dat mijn vrijheid andere mensen niet schaadt (Do no harm).

Miranda vdf van Gaalen

Happy future

Wat is de voorwaarde voor langdurig geluk?

Lieve mensheid,

Ze leefden nog lang en gelukkig is het vaak veelbelovende einde van een nog vaker tegengestelde waarheid. Linksom of rechtsom betreft het meervoud een stel, een paartje, waarbij geluk aan een ander is gekoppeld. Is dat de voorwaarde voor langdurig geluk?

Happy future –geloof je het zelf?

Verdoofd en direct de automatische piloot ingeschakeld, natuurlijk. Nanosecondewerk. Handelend uit automatisme, omdat de situatie daar om vraagt, dat voel je aan.

Logisch, er staat politie aan de deur. Of was ’t het ongeduldige gebons op het woonkamerraam, wat zo overduidelijk niet bij Hem past en wat je Hem toch direct verwijt. Wie anders komt er thuis? Geërgerd open je de voordeur. Recht vooruit, tussen de heg, een man in uniform die met voorovergebogen hoofd een notitieblaadje omslaat, waarbij het lijkt of hij twijfelt of hij hier moet zijn of bij de buren, zo veraf staat hij. Hij mompelt Zijn achternaam en vier voorletters. Wie gebruikt er voorletters als introductie?

Beteuterd beaam je. Uit je ooghoek links zie je nog een gedaante. Je negeert je hart dat wild om zich heen slaat. Je brein is overgeschakeld naar de fabrieksmodus dat enkel het lichamelijk functioneren coördineert. Een stap naar achteren, een uitnodigende handbeweging.

De duisternis valt

Het schemert. Je laat de jaloezieën naar beneden en als je ervan weg loopt dralen de vreemden in de woonkamerdeuropening waar ze in de weg staan. Je gebaart ze nogmaals om binnen te komen terwijl je ijsberend van ze weg loopt en je weer omdraait. “Maar Hij leeft toch nog wel?”

Bewijs het maar, als antwoord op de ontkenning in plaats van ongeloof, want dergelijke grapjes zijn ongepast. “Ik wil Hem zien.” Een onderhandeling volgt, het lijkt gecompliceerd maar omdat je stellig bent maak je de afspraak rond. Meteen vertrekken. Op en neer, wat heb je nodig, loop je heen en weer, sokken, naar boven, en beneden trek je schoenen aan, grijp je sleutels en telefoon. Nu de zakelijke modus is ingeschakeld bel je Zijn broer: “Hij is dood. Neem je zus mee. Mortuarium.”

Afscheid

Gevoelloos ontgaat wat tegen mij wordt aangepraat. Een herinnering aan 22 jaar eerder duikt op, een hersentumor, onbewezen. Je wilt een autopsie, of obductie zoals ze dat nu noemen. Ze rijden zonder sirene. Alles staat stil.

Hij voelt warm en ziet er levenloos uit. Levend is Hij leuker. De hulpverlener-ambulancier kijkt vanuit zijn chauffeursstoel achterom en ontneemt je het gevoel van privacy waar je juist behoefte aan hebt. Zijn partner heb je uitgehoord over de toedracht en nu wil je met Hem alleen zijn. Hij ligt en jij zit terwijl je Zijn hand vasthoudt. Je fluistert, nee, daar hield Hij niet van, je praat zachtjes tegen Hem, streelt Zijn hoofd, schuift een lok opzij, opent Zijn ogen, prevelt een goede reis en kust Zijn voorhoofd. Dag Lieffie.

Happy future – dat doet pijn

De praktijk, vandaag is je geliefde dood. Samen is ineens alleen. En dan?

Als de formaliteiten zijn afgehandeld en je thuis bent afgezet, ja, alleen, omdat je dat wilt, dan barst de emotie los. Oergejank dat vanuit je tenen je keel uitbrult, tranende pijn die je gezicht bedekt, ineengekrompen aan tafel, tegenover een lege plek, daar waar Hij een dagdeel geleden nog bestond en vrolijk lachte, verschrompeld met je hoofd in de grond, diepe uithalen van gemis en ontreddering, gesnotter dat je met een mouw wegveegt waarna je weer naar beneden kukelt, de afgrond in, brullend HUILEND, en je snakkend naar adem je hoofd heft en je ogen opslaat, om weer te vallen, te duikelen, want Hij is weg.

Aan jouw lang en gelukkig is voor de helft een eind gekomen. Je beseft dat je een keuze hebt en je bent blij dat je besloten hebt het te accepteren. Het leven gaat verder zonder Hem. Dat is ook anderen overkomen, doden en levenden. Over het dodenrijk kun je enkel speculeren. Wat je weet is dat je leeft. Ja, jij leeft. Hier en nu op aarde. Leven is minder leuk, maar het onomkeerbare accepteren maakt het leven makkelijker.

Maanden beleef je daas. Een drukke herfst met geregel, ongelooflijk veel administratieve rompslomp, gelukkig met steun van familie, vrienden en kennissen. Wat is het leven waard zonder je Lieffie? Het is moeilijk om aandacht voor anderen op te brengen, teruggeworpen op een alles opslokkende herbezinning van je eigen leven waaruit de lust is verdwenen. Weinig interesse in wereldse zaken, want dadelijk ben je dood. Dagelijks staar je wezenloos voor je uit. Het leven evalueren, beslissen zonder overleg, al je besluiten neem je alleen. Wat wil je?

Happy future – waarvoor leef je?

De toekomst ligt open en je verwelkomt de afleiding, doen omwille van het niet-voelen en het niet-denken. In een eenzame winter zet je de eerste stappen buiten, alles voor het eerst alleen, alsof je opnieuw begint met tellen. Het lege huis thuis went langzaam. Bezig, continu iets doen voordat je weer in het luchtledige staren verzandt. Je zet jezelf aan tot ondernemen, want kwijnen is een lelijk beeld, je gunt jezelf meer positiviteit. Maar wat wil je?

Doorgaan met je amateuristische theologische studie, oftewel je spirituele ontwikkeling waarover je het met Hem had in het laatste gesprek. Uiteraard, geheel naar eigen invulling en de boeken die je nodig hebt komen vanzelf op je pad. Je verslindt ze, een soort hoop dat woorden over leven en dood tot begrijpen leiden. Was Zijn overlijden voorbestemd?

Ondertussen maak je plannen omdat je plezier zult beleven aan de uitvoering. Sommige dingen die je samendeed sla je over, een voortdurende confrontatie met het ontbreken van Hem een zinloos vooruitzicht. In het voorjaar zit je met een glimlach voor de natuur in je tuin vanwege de wolken – of strepen – in de lucht, de hommeltjes op de lavendel, de bijen op de passiebloem. Buiten zijn met de maan, de sterren en planeten aan het firmament. Gedachten aan Hem keren komen regelmatig en onverwacht voor en daarmee je wens dat het Hem goed gaat. Een viertal aardige dromen daarvan het bewijs. Het leven kabbelt voort hoewel de vreemdste aanleidingen, een songtekst, een beeld, flarden van een zin, tranen doen opwellen. Huilbuien alleen achter gesloten deuren.

Happy future – hoe verder?

Dat duurt al een jaar. Ongewild ben ik terug op mijn jeugdige gewicht. Wat nu? Je maakt je nergens zorgen over. Waarom zou je, als de dood morgen al het leven kan wegnemen? Je weigert de angst je ziel te laten opeten. Leef je om te rennen en vliegen in de werkende zin van het woord? In de werkelijke zin zou je voor de lol graag rennen tussen de koeien, paarden, schapen, ezels of geiten in de wei, en vliegen door de bossen om de herten, wolven en zwijnen van grote hoogte als vogel te bekijken.

Jij gaat de wereld mooier maken. Gezien de huidige status, hoe moeilijk kan ’t zijn?

Vrij eenvoudig zelfs, maar je moet het wel willen. Valt iedereen over dat woordje moeten, terwijl het gaat om willen.

Ik wil

Jij wilt

Zij wil

Wij willen

U wilt

Zij willen

Denk de puntjes erachter en bedenk iets prachtigs, alsjeblieft. Wie wil visualiseert het gewenste beeld. Weg met dat sombere doemdenken. Je leeft en je gaat dood. Tot het zover is: LEEF!

Happy future – de magische steen

Hij is tot kunstobject verheven, as gevat in een magische steen. Je gedachten dwalen vaker af naar boven dan naar waar de resten van Zijn fysieke lichaam zich bevinden, omdat je weet dat je een ziel eerder kunt bereiken dan een materieel overblijfsel. Toch hecht je er waarde aan, een object dat jouw huis, wat ook Zijn thuis was, siert. Het is esthetisch verantwoord en er schuilt waarde in schoonheid en emotie.

Die lange hete zomer met ontdekkingen in vreemde landen mocht wat jou betreft voortduren. Je blijkt weer in staat lief te hebben, kunnen genieten, lachen en plezier maken waarbij je Lieffie soms als een beschermengel over je waakt, tevreden dat het beter met je gaat en dat je Hem Zijn plezier, waar Hij moge zijn, ook gunt. Zowaar, je hebt na een lange pauze je plezier in schrijven terug. Alsof nog een roman met Hem in de hoofdrol mogelijk is. De Liefde van je leven was, is en blijft inspiratie.

Happy future – mogelijkheden te over

Je bedenkt dat de ze in, ze leefden nog lang en gelukkig, ook op de mensheid kan slaan. Zo geldt het voor iedereen. Als je hoort dat mensen nog lang en gelukkig zullen leven, gaan dan je nekharen overeind staan, krijg je kippenvel, lopen de rillingen over je rug en gaat je afgrijzen voor deze stelling door merg en been? Nou, dan mag er het een en ander veranderen voordat het zover is, zal je zeggen. Precies dat, zou je kunnen zeggen, want je bent er klaar mee dat jouw geluk van een ander dan jezelf afhankelijk is. Dat is jouw zelfbeschikkingsrecht, jouw keuzevrijheid, om je leven zo in te kleden dat je er gelukkig van wordt, en met jou, iedereen.

Dat is vrijheid, keuzevrijheid. Die vrijheid heb je, altijd. Je bent vrij om te willen wat je maar wilt. Wat wil jij? Nee, werkelijk, wat zou jij willen? Als je dan toch mag kiezen, waar kies je voor? Iets leuks, toch? Waarom zou je je verzetten tegen dit idee, omdat het gewoon kan, als jij dat wilt natuurlijk. Aan jou.

Magische steen

Dat er een magische steen zou komen wist ik de dag na zijn overlijden zeker.

Dat er een magische steen van Ari zou komen wist ik de dag na zijn overlijden zeker. Geïnspireerd door een vriend, daar heb je vrienden voor, veranderde het idee in een plan en werd met behulp van de alchemist werkelijkheid.

Het moest zo zijn en dat werd tijdens het verwerkingsproces duidelijk. Een verre reis en negen maanden wachten om een diamant te groeien uit een klein deel van de as bleek onnodig. Hier zijn alle benodigde grondstoffen leverbaar en wonen kunstenaars die kunnen toveren. Zo beschouw ik de magische steen die ik zeker ook magische krachten zal toedichten. Een mens mag graag dromen.

Liefde

De bijdragen die ik spontaan ontving om dit te realiseren; een gedenksteen of roerende herinnering aan wie hij bij leven was, maken dat hij in die zin verder leeft. Want wat is sterven nu werkelijk dan het fysieke lichaam verruilen voor een energetische vorm die als ziel in andere dimensies voortleeft en nieuwe ervaringen opdoet. Voor eeuwig aanwezig als onderdeel van het geheel. Of wat meer aards: “Ik ben pas dood als jullie mij vergeten.”

Hij heeft een rol, groot of klein, in vele levens gespeeld en de hoofdrol in het mijne. Liefde, daar draait het om, en hij hield van mij en ik hou van hem. Stoffelijk gereduceerd tot een hoop, ruwweg 3,5 kilo, as. Een samensmelting van zijn lijf gehuld in favoriete kleren en schoenen in combinatie met het hout van de kist, en wat resteert is fijn sterrenstof.

“Fly low, fly fast, turn left”

Zijn ziel vliegt verder, terwijl het leven op Aarde zonder hem zijn weg vindt. Een zwart gat van verdriet dat tranen doet vloeien. Hoe hou ik contact? Het schenkt mij plezier dat hij op zijn reizen door het universum wanneer hij wil verbinding kan maken met het ankerpunt dat de magische steen is geworden. Zijn levensgeschiedenis kon via de alchemie gevat worden in een bijzondere steen die ik op mijn pad vond.

Het was een kletsnatte wandeldag. Ze wilde ze weleens zien. Mijn gids reageerde enthousiast toen er een wolf door het veld liep. Hoewel de regen stopte, bleef de bewolking hangen. Met een volgend doel voor ogen tuurde ik naar de grond van het bospad. Geel, twee vuisten groot. Geknield in onze zuidwesters, schrapend met takken en vervolgens blote handen begonnen we aan het karwei. Een zonnestraal verlichtte de top van de ijsberg en sterkte ons vermoeden. Dit is de Aristeen. Na ruim een uur graven diepten we met hulp van twee voorbijgangers 26 kilo op. Sjouwend brachten we het prototype, een eeuwenoude Noorse steen uit de ijstijd naar huis.

De alchemist

“Een steen wordt pas magisch als de alchemist erbij betrokken is. Het vinden van het prototype is de eerste stap. Dan volgt het maken van een mal. De steen wordt gegoten met een elixer dat naast de volledige hoeveelheid as van de overledene een aantal geheime ingrediënten bevat. Alles volgens de wensen van de nabestaande. Het naamplaatje van de asbus van het crematorium, met hetzelfde nummer als het crematiesteentje, wordt ter identificatie op de steen bevestigd. Zo simpel als het klinkt neemt het proces flink wat tijd in beslag, maar binnen 5 maanden is de magische steen er.”

Onsterfelijk

Liefste, dat je gecremeerd wilde worden wist ik. Uitstrooien vanaf het hoogste punt is mijn ding. Nu ben jij als magische steen onsterfelijk geworden. Een steen gehouwen uit de berg die jij op Aarde voor mij was, waar ik als bloem mocht groeien en bloeien. Je weet me te vinden, want waar jouw steen is, daar ben ik. Zo houden we contact, want onze harten zijn voor eeuwig verbonden.

Liefs,

Miranda

Big Bang

Liefste, het was een Big Bang op 13 oktober waarmee je leven eindigde.

Jouw Big Bang begint wanneer je voor het eerst ademhaalt. Je wordt geboren met alles erop en d’r aan. Al zal nog blijken hoe je persoonlijkheid zich verder ontwikkelt in het nest waarin je geland bent, jij hebt al een eigen willetje en zin in het leven. Met die schreeuw van vreugde is jouw leven, dat al een tijdje in de maak was, begonnen.

Terwijl je langzaamaan groter groeit, word je gevormd door het gezin waarin je opgroeit en in de cultuur en maatschappij waar je leeft. De op dat moment geldende normen en waarden worden je bijgebracht. Welke dat zijn weet jij het beste. Ook welke je aanspreken of tegenstaan.

Big Bang Transformatie

De transformatiefase waarin de wereld verkeert laat zien dat er kritisch gekeken wordt naar de oude structuren. Je kunt de auto laten staan als je thuiswerkt. Je kunt online leren en vergaderen. Toch is autonoom werken voor de een makkelijker dan voor de ander. Het ontbreken van het sociale aspect, fysieke ontmoetingen, is een groot gemis. Daarnaast wordt de van oudsher eens zo belangrijke waarde van diploma’s en presteren in twijfel getrokken. Draait het leven alleen om materiële groei en (technologische) prestaties?

Big Bang

Het is aan jou om te bepalen wie ben jij? Wat ga je doen? Hoe sta je in het leven? Welke plannen maak je? Waar (op welke locatie) kom je tot je recht? Wie wil je zijn? Waarom lukt het soms wel en soms niet? Een ontdekkingstocht waarop de antwoorden zich kunnen laten wachten.

Big Bang Ontwikkeling

Ga je herontdekken wat het betekent mens te zijn? Technologische vooruitgang, met een pil voor elke kwaal, waarbij elk privéaspect van je leven, inclusief je lichamelijke integriteit, goedkeuring vereist van een vreemde mogendheid die je reduceert tot robot of A.I.-slaaf is een angstaanjagend schrikbeeld. Wie heeft bedacht dat dit de invulling van het leven op Aarde zou zijn? Hoe mooi is de toekomst als je inzet op persoonlijke, dus spirituele groei?

Eigenlijk word je als mens-in-ontwikkeling na geboorte in het diepe gegooid waarbij je instinctief aanvoelt wat je leuk vindt, waar je interesses liggen. Vaak wordt dat van huis uit gestimuleerd, maar soms niet. Wellicht laat je interessante vakken op school vallen omdat je slecht overweg kunt met de leraar. Leer je (ver)zwijgen om de confrontatie uit de weg te gaan. Of werk je met je handen terwijl je goed kunt leren of vice versa.

Big Bang Achtbaan

Het leven blijkt een achtbaan waarin van alles gebeurt en de invloed die je erop hebt soms beperkt. Daarbij wordt op het vaste patroon van school afsluiten met diploma’s, presteren en ervaring opdoen gehamerd. Het zijn de grote mensen die, met de beste bedoelingen, jouw leven bepalen en sturen. Pas als jezelf volwassen bent kun je echt richting geven aan je leven en het pad kiezen dat recht doet aan wat voor jou het beste is.

Big Bang

Geboren als mens heb je de beschikking over de prachtigste vorm die de natuur ooit heeft kunnen bedenken. Je hebt een lichaam dat functioneert als een supercomputer. Op ingenieuze wijze staan hoofd en hart en buik in verbinding, net als met het gemeenschappelijk bewustzijn (gevuld met een ziel), zonder dat je precies weet hoe het werkt of wat het kan. Je benut amper 10% van je potentieel.

BIg Bang

De keuze is altijd aan jou, maar weet je dat op het moment van je geboorte al bekend is welke kosmische krachten jouw leven zullen beïnvloeden? Dat je kunt achterhalen welke beroepen jou van nature het beste liggen? Hoe je de energie die jouw leven raakt kunt benutten?

Big Bang Mind over Matter

Met Mind over matter in het achterhoofd is er ruimte, veel ruimte, voor het ontwikkelen van het zelfhelende lichaam, de kracht van realisatie door visualisatie, telepathie en andere futuristische ontwikkelingen. Elke investering die jij hierin doet draagt bij aan de groei van jou als persoon en het volwassen worden van de mensheid in zijn geheel.

Zonder te voorspellen welke gebeurtenis zich zal voordoen, hallo – het is jouw leven, zijn de momenten waarop de natuurlijke krachten je bijstaan wel bekend. Timing is everything en daar kun je optimaal gebruik van maken. Net als de krijgsheren van weleer kun je het tij keren door de gunstigste periode te kiezen om de door jou uitgekozen projecten te laten slagen. Waarom? Omdat de kans op succes, op het bereiken van je doelen dan het grootst is. Daar word je gelukkig van.

Big Bang

Tegenwoordig vallen de inkomsten door economische malaise weg, neemt het ziekteverzuim toe en vervangen computers mensen, dus is het tijd voor een nieuwe strategie. Hoewel mensen flexibel zijn en zich aanpassen is er een vangnet nodig voor hen die er moeite mee hebben. Hoe kun je hen begeleiden? Hoe ga je als organisatie hiermee om? Omdat verandering stuit op verzet, wordt zowel aan de top als op de werkvloer duidelijk wat het aanpassingsvermogen is. Nu komt het op karakter aan.

Big Bang Bazi

De metafysische kennis van jouw persoonlijkheid ligt besloten in jouw Bazi karakterkaart en levensloop. Geleerden hebben er boekwerken over volgeschreven, Chinese dynastieën hebben het toegepast en zo honderden jaren kunnen regeren, veldslagen zijn ermee gewonnen. Waarom zou jij die kans, om invloed uit te oefenen waar het kan, aan je voorbij laten gaan?

Het toekomstplan betekent investeren in menselijk kapitaal. Logisch, want zonder mensen geen bedrijf, geen omzet en geen groei. Nieuw hieraan is dat geld en groei ondergeschikt zijn aan de hoofdrol die de mens als medewerker speelt. Pas als je mensen stimuleert het beste uit henzelf te halen, gelukkig zijn, kunnen ze meer voor je gaan betekenen, en jou ook gelukkig maken.

BIg Bang

Big Bang Mensheid

Hoe stuur je deze mensen aan? Iedereen over één kam scheren in het kader van gelijke behandeling is achterhaald, want iedereen is uniek en bezit een bepaalde persoonlijkheid. Wel zo handig om daar rekening mee te houden als je mensen wilt stimuleren om het beste uit henzelf te halen. De kunst is om de pappenheimers van de eigenheimers te onderscheiden en zo de juiste mix voor elk team vast te stellen.

Dus, je brengt van medewerkers in kaart hoe ze in elkaar zitten, wat hun natuurlijke karakter is. Zijn ze betrouwbaar, flexibel of gedreven? Hebben ze oog voor detail of juist een helicopterview? Voor iedere functie geldt dat deze het beste wordt uitgeoefend als de persoon in kwestie over bepaalde eigenschappen beschikt. Wanneer de karaktervereisten bij het functieprofiel helder zijn kan bepaald worden of medewerkers op de juiste plek zitten.

Een Bazi karakterkaart en/of een Alles-in-een PersoonlijkheidsKompas biedt inzicht en dit instrument is een handvat bij beoordelings- of functioneringsgesprekken. Omdat de kern op tafel ligt kunnen groeipunten sneller benoemd worden en wordt duidelijk of begeleiding naar een meer geschikte functie wenselijk is. Het doel is uiteraard dat de medewerker op een plek terecht komt waar hij het beste tot zijn recht komt, want een vis in het water zwemt als de beste. Met plezier in het werk wordt plezier voor het vak ook enthousiast overgedragen aan de klant en daar is de organisatie bij gebaat.

De Bazi Karakterkaart

Met de Bazi karakterkaart volgens de Chinese vier-pilaren-methode krijg je antwoord op allerlei vragen. De Bazi Karakterkaart.

Met de Bazi karakterkaart volgens de Chinese vier-pilaren-methode krijg je antwoord op allerlei vragen. Past degene op wie je verliefd wordt bij jou? Wie worden je vrienden? Waarom kun je beter overweg met die ene collega? Welke beroepen liggen je het best? Met wie begin jij een bedrijf? Wat wil jij weten?

De Bazi karakterkaart verschaft je inzicht in je persoonlijkheid. Je ontdekt zowel je sterktes als zwaktes. Afhankelijk van de levensloopfase waarin je je bevindt hebben je gunstige of ongunstige eigenschappen de overhand. Zo is een gunstige periode ideaal om te schitteren, want dan zit je in je kracht en bereik je eerder wat je wilt bereiken. In een ongunstige periode moet je meer moeite doen om voor elkaar te krijgen wat je wilt, als het al lukt. Wanneer je dit weet, kun je er op letten en er zelfs sturing aan geven. Bovendien geldt aandacht besteden aan wie je bent, wat je doet en waarom, als een moment van bezinning. Je karakterkaart brengt je dus een stapje dichterbij zelfkennis.

Liefde

Soms valt een relatie tegen. Soms duurt het voordat je iemand gevonden hebt. Misschien blijft die onbereikbare liefde buiten bereik. Of is er hoop? Is het ware liefde? Hoe lang zal de liefde standhouden? Liefde brengt je in beroering en roept vragen op. Waarom?

Vrienden

Soms klikt het meteen. Soms gaat er tijd overeen voordat je een klik gevonden hebt. Soms erger je je vaker aan een ander dan je lief is. Waarom wil ik vrienden worden maar wijst de ander me af? Of breekt er een periode aan waarin vriendschap wel mogelijk is? Het blijkt lastig om de vinger op de achterliggende reden te leggen, want de ander is op zich best een aardig mens en misschien deel je zelfs dezelfde interesses. Waar ligt dat aan?

Op ‘t werk

Vrienden kies je, collega’s heb je en dat kan met elkaar omgaan een stuk lastiger maken. Als het klikt is samenwerken fijn en als het moeite kost vervelend. Je blijft proberen om op een normale manier samen te werken. Met wisselend resultaat. Dan maak je je kopzorgen, raak je gefrustreerd en geeft het stress. Dat is ongezond. De energie die je hebt wil je aan je werk besteden in plaats van afgeleid te worden door lastige collega’s. Toch is het de bedoeling dat jullie samenwerken en de bedrijfsdoelen gehaald worden.

Beroep

Hoe kies je een beroep? Je hebt het idee dat een vak je ligt of je rolt er in. Eenzelfde functie kun je uitoefenen in verschillende bedrijfstakken. Maar in welke branche ben je het beste op je plaats? Misschien wil je weten wanneer je het beste van baan kunt wisselen. Uit de Bazi karakterkaart blijkt welk beroep bij je past, in welke tak je het best tot ontplooiing komt en wanneer er promotie in het verschiet ligt. Wat word jouw beroepskeuze?

Zaken

Hoe kies je de juiste zakenpartner? Om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk om van te voren te weten met welk soort persoonlijkheid je gaat samenwerken. Inzicht in de ander biedt het toekomstperspectief. Jullie karakterkaarten vergelijken biedt inzicht in jouw karakter en dat van je beoogde zakenpartner, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Levensloop

Mensen veranderen. Wie je vroeger onaardig vond begrijp je nu misschien beter. Of kon je vroeger goed met elkaar overweg en splitsen jullie wegen zich nu. Waarom wil je met iemand bevriend zijn die weinig interesse in jou heeft? Of omgekeerd. Er is een reden voor.

Bazi Karakterkaart Advies

Jouw karakterkaart laat zien hoe die past bij de karakterkaart van een ander. Dus waarom het klikt. Waar de frictie zit. Je levensloop bepaalt of jullie relatie werkt voor even, met een reden of voor het leven. Ben je hiermee tevreden of wil je meer weten? Philamonk weet raad. Neem dan contact op.

De Bazi Methode

Dating Selection maakt gebruik van Bazi karakterkaarten. De Bazi Methode.

De Mens, dat ben jij!

Dating Selection maakt gebruik van Bazi karakterkaarten. Dat noemen wij de Bazi methode. Bazi is ouder dan de weg naar Rome en een beproefde Oostere methodiek die inzicht biedt in je persoonlijkheid. Het kan op allerlei manieren ingezet worden. Bij Dating Selection gebruiken we het om aan de hand van jouw karakterkaart te beoordelen welke karakterkaart het beste bij je past. De vrijgezel met die kaart is jouw match. Het betekent dat als er een match gevonden is, we je in contact brengen met een partner met wie het klikt.

Naast het karakter zoals dat uit je geboortedatum blijkt, speelt het menselijk aspect ook een grote rol. Je bent tenslotte gevormd door het gezin, de cultuur en de maatschappij waarin je bent opgegroeid. Daarom nemen we contact met je op zodra er met de Bazi methode een match gevonden is. In een informatief gesprek stellen we vast of jullie qua levensstijl inderdaad bij elkaar passen en de relatie dus kans van slagen heeft. Zo voorkomen we teleurstelling.

Heb ‘t lef heb lief

Wat je nodig hebt is lef. Dat het onbekend is hoe je match eruitziet maakt het spannend. Hoe flexibel ben je om de ander een kans te geven als je vast wilt houden aan een droombeeld? Je bent gekoppeld omdat je een klik hebt, en pas bij een ontmoeting kun je zelf ontdekken waar die klik ‘m in zit. Het staat je uiteraard vrij om voor het eerste afspraakje alvast foto’s uit te wisselen om een eerste indruk te krijgen. Heb ’t lef, heb lief.

Inschrijven

Er is een aparte website: www.datingselection.com waar je je kunt inschrijven en informatie vindt over onze werkwijze.

Spiritual Journey

My spiritual journey starts at age seven. Spiritual Journey.

My spiritual journey starts at age seven. When I’m playing with my Barbie dolls, who’s playing with me? It’s the first glimpse of what I later discover to be the trinity of Heaven, Man and Earth that resonates best with me. All these questions and they all need answers. So I set out on my explorations. I do things my way.

Then I delve into books about the religions and the occult at 21. I wonder if we are like branches from the same tree, replenished with water from the sky while firmly rooted in soil. Intrigued by what some call wishy-washy, I dabble my feet in yoga (it’s hilarious), meditation (listening to a disturbing silence, really?) and I plough forth curious to make sense of it all.

When boredom hits I move as far away as possible in search of greener pastures. There Feng Shui (Wind and Water or Earth in the trinity) comes my way and things fall in place. Taught by the Masters about Qi, Yin and Yang and the five elements I find practise makes perfect and I start my business Philamonk.

After settling down, I wake up in 2012 and go cold turkey on the prescribed life and quit my BS job to write a novel. Meanwhile, metaphysic studies continue and through my editing of Bazi (Heaven in the trinity) books I realise I’m quite knowledgeable. I have mastered some yoga poses and welcome the silence.

Here I am, at the start of my second half of life, embarking on yet another adventure. I wish for humanity that we’ll learn to understand ourselves better and thus each other so we can work together in well-matched groups to progress spiritually rather than materially. I (Man in the trinity) have a role to play.

Achtervolging

Woensdagavond jl. tijdens het weerbericht scheurt een auto… Achtervolging.

Woensdagavond jl. tijdens het weerbericht scheurt een auto met hoge snelheid voor de heg langs door de straat naar beneden, normaal gangbare snelheid is zo’n 30km p/u, dus dat hoor je wel. De achtervolgende sirene ook. Levensgevaarlijk. En dat in míjn straat. Een achtervolging.

Er zijn onderaan twee opties, ik gok op links en verwacht een wegstervend geluid, maar het blijft in de buurt hangen. Uit een onoverzichtelijk straat aan de overkant komt een knul over het grasveld aangerend. Ik open de voordeur. Hij is van mijn lengte, iets forser, met donkerblonde stekels in een groen trainingspak met gele strepen. Hij rent richting de straat naast mijn huis. Heeft hij er wat mee te maken?

Zal ik de achtervolging inzetten? Met een paar stappen kan ik op de stoep staan, linksaf slaan en hem tegenhouden, een botsing veroorzaken of hem tackelen, maar de politie is nergens te bekennen. Heeft hij er echt wat mee te maken? Ik twijfel en als een agent komt aanhollen kan ik slechts wijzen, de knul is weg en mijn kans voorbij.

Wordt het op prijs gesteld als ik had ingegrepen? Mag dat of moet ik de politie zelf haar werk laten opknappen? Als een takelwagen later een geelgroen koekblikje afvoert weet ik het zeker: met zijn matchende outfitje was hij wel degelijk bij dit publiekstrekkende incident betrokken. Er is wat te doen op woensdagavond.

Koningsdag

In tweetallen cirkelend door de stad komen we elkaar in koningsnacht tegen. Koningsdag.

In tweetallen cirkelend door de stad komen we elkaar in koningsnacht tegen. Geboden die de ongrijpbaarheid van de dood willen domesticeren duwen de burger het hok in. Gedwongen tot wandelingen in de periferie. Want ons hart is, in opdracht van de koning, de overheid en dus door onze burgervader geblokkeerd om de liefde vrij te laten stromen op straffe van boetes hoger dan die voor wildplassen, fout parkeren en openbare dronkenschap bij elkaar. Van wie is de stad?

De deur is open. Een verkenning op afstand van het leven buiten dat met haar lentegeuren oproept tot genieten mogelijk. Als groep zijn we immuun voor de duisternis die een levenloze hand als een gordijn laat vallen, want het licht dat schijnt straalt. Alomvattend als de energie van het leven. Leve koningsdag.

Eerst waren er lichtbundels die door de gaatjes in het weefsel het stof deden opdwarrelen als schitteringen van hoop. Toen vingen we door de scheuren een glimp op van de achter het doek verborgen achterhaalde groei-ideeën. Nu het gordijn volledige slijtage vertoont en het wanbeleid en de duivelse praktijken aan het licht brengt, verbleekt en verschrompelt de eeuwenoude sluier.

Wij werpen het juk af en claimen ons podium en onze troon met kroon. Leven in harmonie met de universele wetten van de natuur. Fijne koningsdag!

Do you accept this?

WHEN humanity wins, THEN we live in FREEDOM.

Do you accept this?

IF the tried and tested formula of Problem – Response – Solution is used: VIRUS – FEAR – VACCINE (in favour of big pharma and big brother),
THEN, the virus was deliberately introduced.

IF the virus is created,
THEN there is biological warfare at the expense of humans.

IF the MSM avoid critical questions and dismiss criticism as a conspiracy theory,
THEN there’s only one opinion left: that the proposed solution should be accepted at all costs.

IF the news is the same everywhere,
THEN there is reprehensible journalism.

Do you accept this?

IF mankind is terrified and wants to live in voluntary captivity instead of a free world,
THEN the propaganda machine has done its job.

IF freedom of speech has been restricted by self-censorship,
THEN man is SLAVE.

WHEN there is a conspiracy,
THEN we need to get to the bottom of it.

WHEN the virus is spontaneous,
THEN it will disappear again.

Do you accept this?

WHEN the virus is gone,
THEN our immune system has done its job.

WHEN humans open their eyes,
THEN we’ll see through the game.

WHEN humans understand the game,
THEN we can play.

WHEN humans play along,
THEN cheating will be punished.

WHEN the cheaters are punished,
THEN we have won.

WHEN humanity wins,
THEN we live in FREEDOM.

Donatie

‘Je kunt je haar altijd nog doneren’. Wat nou donatie? Verkopen zul je bedoelen.

Puur rood haar

Toen zei een vriendin, ‘je kunt je haar altijd nog doneren’. Wat nou donatie? Verkopen zul je bedoelen. Kan ik kleren kopen.

Nu mijn paardenstaart bij het smashen onder mijn oksel blijft haken, mijn schouderbladen de haren vastpinnen alsof ik in een headlock lig en het drogen ervan langer duurt dan er daglicht is in de winter, om van haarpijn van staartgebonden gewicht nog maar te zwijgen, heeft dit haar zijn beste tijd gehad. Leve de kapper.

Het kriebelde. Gratis geld voor lijfeigen producten, wat een uitvinding, en alleen in Amerika kan ik daaraan grof geld verdienen. Puur rood haar, je zult het maar hebben. Liever Nederland eerst, hoewel de opbrengsten hier schraal zijn. Blijkt het aantal mensen met haarverlies dat ik ken groter dan gedacht, logisch dus, doneren. Beperk ik tijdens de stikstofcrisis ook de CO2-uitstoot van de postbode naar het wilde westen.

Donatie

Hup, geregeld. De donatie. Deze akker heeft 30 staartjes geoogst, genoeg voor een haarband of 2 om iemand blij mee te maken. Lichtvoetig denk ik even aan het gat in mijn knip en zijn treurige ogen en troost me met de voorkomen blessures en een halvering van de droogtijd. Zegt die vriendin, ‘ik zei het toch’. En kleren, ach, ik heb een kast vol.

Wespennest

Ik sta te bibberen op mijn benen. Wespennest.

Ik sta te bibberen op mijn benen. Zojuist een wespennest verwijderd. Op zolder. Aan een balk hing een witte bal. Groter dan een golfbal, kleiner dan een tennisbal. Er kroop een wesp rond. Haar geschuiffel zorgde dat ik opkeek. En schrok.

Eerste idee, net zoals je een spin buiten zet, glas eromheen, kartonnetje ertussen om af te dekken. Wachten tot de wesp erin kroop. Deuren een verdieping lager gesloten. Even online tips zoeken. Toch maar de overal aan, sjaal strak rond mijn nek, handschoenen en sokken met laarzen aan. Goed ingepakt. Azijn wist ik ook te vinden, voor het geval dat.

Kan voor kokend water klaar gezet. Steen uit de tuin gepakt. Voordeur open. Door naar boven, naar zolder. Het hing bewegingsloos. Zou de koningin erin zitten of even foetsie zijn? Hop, Duitse liter bierpul eromheen, plop, nest viel direct in het glas, karton erover, het bleef stil, steen erop. De trap af manoeuvreren, links kijken, rechtstreeks naar de overkant van de straat, neergezet. Binnen kan vullen, lang leve de kokend waterkraan, terug, steen en karton eraf, opgieten en zien hoe het verkruimelt.

Missie geslaagd. Wespennest verwijderd. Binnen een kwartier klaar. Ik tril nog na. Geen foto’s, die gedachte kwam later.