Wat is Bazi?

Wat is Bazi?

Bazi is Chinese astrologie. Het is gebaseerd op de vier pilaren (uur, dag, maand en jaar) van je karakterkaart die volgt uit je geboortedatum. Er zijn 518.400 mogelijke combinaties. Dit betekent dat de ene kaart beter bij de ander past. Dating Selection weet wanneer er sprake is van een match en als die is gevonden, is er een klik. Dan vind je diegene aardig en kun je met mekaar overweg. De ideale basis dus om elkaar te leren kennen en verliefd te worden.

Bazi is in Nederland aan een opmars bezig, hoewel het bij veel mensen nog relatief onbekend is. Dat roept vragen op. Westerse astrologie is gebaseerd op de posities van de zon, maan en planeten tijdens je geboorte. Bazi richt zich op de traditionele astronomie en gebruikt de tienduizend jaar kalender. Dit is het verschil tussen Oost en West. De Bazi karakterkaart geeft inzicht in je karakter en levensloop en wordt vaak ingezet voor persoonlijk advies. Je ontdekt onder andere wat je sterke en zwakke eigenschappen zijn, welke beroepen je het beste liggen en wanneer er gunstige periodes aanbreken.

Ook in het zakenleven kun je gebruik maken van Bazi, bijvoorbeeld bij een sollicitatieprocedure omdat je vooraf kunt toetsen of een kandidaat de gewenste karaktereigenschappen bezit. Daarnaast is de Bazi methode een prima middel om een geschikte zakenpartner te vinden en teams samen te stellen van mensen waarvan je weet dat ze met elkaar overweg kunnen. Nu zet Dating Selection Bazi in om vrijgezellen te koppelen.

Bazi tradities

Bazi kennis, net als bij Feng Shui, wordt traditiegetrouw via erfelijke lijnen doorgegeven, van oudsher van vader op zoon maar tegenwoordig van meester aan leerling. Zo bereikte Feng Shui eind vorige en Bazi deze eeuw Nederland. Omdat het hier Oosterse wijsheid betreft is het wijs om te achterhalen bij welke meester(s) de leerling in de leer is geweest.

Net zoals economische rekenmodellen verschillende grondslagen hanteren is er bij Bazi ook onderscheid in hoe de Bazi karakterkaart tot stand komt. Een berekening volgens de zonnekalender en maankalender levert in specifieke gevallen een andere uitkomst op. Dating Selection heeft gekozen voor de maankalender, want praktijkonderzoek onder bekende wereldburgers leverde hiermee, met de Bazi methode, de beste resultaten op.

Conclusie

Drie-eenheid | Wetenschap | Inschrijven