Beautify World

Jij en ik samen staan als mensheid op een kantelpunt. Beautify World.

Jij

Jij en ik samen staan als mensheid op een kantelpunt. Nog nooit was de wereld zo uitdagend en het leven zo spannend, want alles staat op zijn kop. Wat recht was blijkt krom, wat bizar is gaat door voor normaal en wat verborgen is wordt langzaam zichtbaar. Met veel trammelant zijn we het nieuwe jaar in gebonjourd en de stilte was oorverdovend. Dodelijk saai zonder gespreksstof nu ervaringen zich beperken tot thuiswerken. Verdriet, frustratie en angst, het zijn de negatieve emoties die de bovenhand voeren. Enkel gevoed door stemmen en plaatjes uit het kastje aan de muur wordt het ons zwart voor de ogen. Beautify World.

Werknemer

De wereld om je heen verandert. Bedrijven hebben te maken met hogere kosten (kantoor en thuiskantoren) en minder inkomsten (vrijetijdsbesteding is beperkt). Of je baan behouden blijft is de vraag. Het sociale aspect is beneden peil. Collega’s spreek je digitaal. Dat je met hen een fysiek praatje maakt waarbij je informatie uitwisselt, flirt, kennis en tips deelt, brainstormt en ideeën opdoet is zo 2019. Zelfs met baanbehoud is de vraag of je werk op deze manier nog wel leuk is. Deze noodgedwongen afzondering kost nogal wat en vraagt veel van je.

Directeuren en managers zijn onzichtbaar geworden en spreken alleen nog tot jou via een spreek- of beeldbuis, dus op de hoogte blijven van wat er speelt is lastig. Ruimte voor reactie en interactie tijdens de livestream is er amper. Bovendien mag je dan spreken voor een groot publiek, het hele bedrijf luistert mee (en je woorden worden opgeslagen), in plaats van tegen een kleine groep van directe collega’s. Terwijl nieuwtjes zich bij voorkeur mondeling verspreiden in plaats van schriftelijk. De sociale cohesie van informaliteit en spontaniteit lijkt uitgestorven waardoor werk alleen nog maar werk is, zittend, in je eentje, achter je computer, afgesloten van de buitenwereld. Alsof 1984 werkelijkheid is geworden.

Eigen baas

Beautify World

De wereld is ineens klein en met afstand groot. Werkte je al vanuit huis dan mis je vooral de fysieke netwerken met borrels waar je nieuwe contacten legt. Het aan banden gelegde uitgaans-, verenigings- en recreatieleven dwingt tot online aanwezigheid. Daarbij is zichtbaarheid en het groeien van een digitaal netwerk het grootste obstakel. Zelfredzaamheid is het toverwoord, maar digitaal bereiken wat je via ontmoetingen deed vraagt om een andere aanpak. Omdenken, veranderen, en vooral veel leren, het is een steile leercurve. Beautify World.

Positief

Gelukkig zijn er positieve ontwikkelingen. Eindelijk staat je werkgever toe dat je thuis mag werken. Als zelfstandige ervaar je dat klanten nu bereid zijn tot een digitaal consult. Voordelen zijn het gebrek aan reistijd, dus minder vervuiling en verkeersstress, het zelf kunnen indelen van je werktijd, want het resultaat telt en het werken in een omgeving waar je je thuis voelt. De vierdaagse werkweek is in zicht, en zelfs met twee dagen per week wordt er al voldoende geproduceerd om de huidige levensstandaard hoog te houden. Het transformatieproces is begonnen, je zit er middenin. Beautify World.

Ruimte

Beautify World

Om je hoofd boven water te houden in deze stroomversnelling word je om een grote bijdrage gevraagd: Actief deelnemen aan het leven dat je wenst te leiden door jezelf opnieuw uit te vinden, te evalueren wie en wat je belangrijk vindt en met welke taken je de dag wil doorbrengen. Wil je de dagen typend achter je computer slijten? Overweeg je je handen anders te gebruiken en kijk je uit naar werk op locatie? Wil je voor jezelf beginnen? Ben je ertoe in staat? Allereerst moet er ruimte komen in je hoofd om rationeel en gevoelsmatig tot een conclusie te komen. Dat begint bij een positieve en inspirerende woonomgeving. Beautify World.

Energie

Of je werkplek in de huiskamer is, of in een in de haast omgetoverde slaapkamer, een tuinhuisje of op zolder, het gaat erom dat de locatie je inspireert en je er ongestoord kunt werken. Dan kan op de beste plek die je in huis gevonden hebt en naar smaak ingericht de creativiteit gaan stromen. Als het goed voelt krijg je er energie van. Beautify World. Wanneer je af en toe voor je uit staart is er ruimte om te dromen. Wie ben je? Wat wil je? Wat kun je?

Karakter

Het bedrijf waar je voor werkt of met wie je zakendoet bestaat bij de gratie van de mensen die er werken. Was voorheen geld verdienen en groeien het doel, tegenwoordig betekent als onderneming overleven wat je kunt en wilt bijdragen aan een duurzame, groene toekomst. Beleid wordt aangepast, visies ontwikkeld en zelfs zonder dat er de nadruk op wordt gelegd gaat de mens de grootste rol spelen. Met het toenemend aantal faillissementen en de te verwachten bezuinigingen op komst is alleen scoren op diploma’s en ervaring onvoldoende. Jij wordt straks afgerekend op je karakter.

Zelfkennis

Hoe waardevol ben je voor een bedrijf? Het helpt als je op tijd komt, een laag ziekteverzuim hebt en flexibel bent. Iedere functie kent andere eisen, maar het is jouw persoonlijkheid waar het om draait. Je werkt samen en dus is de menselijke interactie belangrijk. Hoe goed kun je overweg met je collega’s en zij met jou? Spreek je over positief over hen? Ben je behulpzaam en aanmoedigend of eerder kritisch? Nu is het moment om je zelfkennis te verrijken, te ontdekken waar je goed in bent en wat je aandachtspunten zijn.

Zelfonderzoek

Ondernemen is iets wat je dagelijks doet en als je proactief bent, ben je iedereen een stap voor. Waarom wachten op leidraad van buitenaf? Dit is jouw leven en jij bent de regisseur. Gun jezelf de luxe, neem de tijd om aandacht aan jezelf te besteden en ga op zelfonderzoek uit. Het leukste uitje dat er is! Ontdek hoe jij in elkaar zit, en met welke eigenschappen je je voordeel kunt doen. Eureka.

Beautify World

Beautify World

Hoe zou de wereld eruitzien als je elkaar vriendelijk benadert en de ander zijn plezier gunt zonder afgunst? Simpelweg omdat zij of hij ook een mens van vlees en bloed is, een broer of zus, vader, moeder, oom of dochter, vriend of beste vriendin. Je hoeft slechts naar de familierol te kijken om overeenkomsten te vinden. Hoewel de bloedband als sterkste geldt, ben je een sociaal wezen. Buiten de familie om heb je medemensen hard nodig om te overleven. Dat maakt het leven op aarde leuk.

Helaas is het je nooit geleerd om jezelf of een ander te begrijpen, ratio was boven alle twijfel verheven en gevoel een ondergeschoven kindje. Laat staan dat er in het onderwijs aandacht was voor persoonlijkheden en hoe die op elkaar reageren, soms botsten, en iedereen in de opvoeding gewoon over één kam gescheerd werd. Zie daar je gebrekkige leven als volwassene waar je met vallen en opstaan de scherven van het geluk bijeenschraapt en door voortschrijdend inzicht steeds handiger wordt in het vermijden van snijwonden.

Elk karakter is anders. Dat vraagt om een persoonlijke benadering wil je het beste uit jezelf en de ander halen. Stel je eens voor wat je kunt bereiken als eenieder in zijn kracht zit en gestimuleerd wordt het onmogelijke te verwezenlijken!