Achtervolging

Woensdagavond jl. tijdens het weerbericht scheurt een auto… Achtervolging.

Achtervolging

Woensdagavond jl. tijdens het weerbericht scheurt een auto met hoge snelheid voor de heg langs door de straat naar beneden, normaal gangbare snelheid is zo’n 30km p/u, dus dat hoor je wel. De achtervolgende sirene ook. Levensgevaarlijk. En dat in míjn straat. Een achtervolging.

Er zijn onderaan twee opties, ik gok op links en verwacht een wegstervend geluid, maar het blijft in de buurt hangen. Uit een onoverzichtelijk straat aan de overkant komt een knul over het grasveld aangerend. Ik open de voordeur. Hij is van mijn lengte, iets forser, met donkerblonde stekels in een groen trainingspak met gele strepen. Hij rent richting de straat naast mijn huis. Heeft hij er wat mee te maken?

Zal ik de achtervolging inzetten? Met een paar stappen kan ik op de stoep staan, linksaf slaan en hem tegenhouden, een botsing veroorzaken of hem tackelen, maar de politie is nergens te bekennen. Heeft hij er echt wat mee te maken? Ik twijfel en als een agent komt aanhollen kan ik slechts wijzen, de knul is weg en mijn kans voorbij.

Wordt het op prijs gesteld als ik had ingegrepen? Mag dat of moet ik de politie zelf haar werk laten opknappen? Als een takelwagen later een geelgroen koekblikje afvoert weet ik het zeker: met zijn matchende outfitje was hij wel degelijk bij dit publiekstrekkende incident betrokken. Er is wat te doen op woensdagavond.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 2 = eighteen

+ 4 = 10