Daten op karakter

met de Bazi methode

Dating Selection gebruikt een voor Westerse begrippen onconventionele methode om twee mensen bijeen te brengen, namelijk Bazi. De Bazi methode wordt al duizenden jaren in het Oosten benut. Simpelweg omdat dit een relatief eenvoudige wijze is om te bepalen wie bij je karakter past, en dus bij jou. Hiermee is jouw kans op liefde vele malen groter dan door selectie op basis van subjectieve criteria van wiskundige algoritmes, zoals dat geldt voor andere datingsites. Bazi is objectief en met de juiste kennis worden de karakters op elkaar afgestemd.

De psychologie stelt dat karaktereigenschappen zijn aangeboren, iets wat de geleerden in China al meer dan 3000 jaar geleden ontdekten. Wat zij observeerden groeide in de loop der Dynastie├źn uit tot Bazi, nauw verwant aan de metafysica waartoe ook Feng Shui behoort. Als je het karakter kent, kun je dus aan de hand van de eigenschappen bepalen wie bij wie past. Omdat deze bij je geboorte bekend zijn, is vragenlijsten invullen overbodig, want je persoonlijkheid blijkt tenslotte uit jouw karakterkaart. Daar maakt Dating Selection met de Bazi methode gebruik van.

Zoals andere datingsites wiskundige algoritmes gebruiken, zo werkt Dating Selection met Bazi. Twee totaal verschillende methodes waarbij de eerste subjectieve kenmerken en voorkeuren vergelijkt, terwijl Bazi objectieve geboortedata beoordeelt en met de juiste kennis de karakters op elkaar afstemt. Het vraagt om maatwerk en is mensenwerk.

Wat is Bazi?

Bazi is Chinese astrologie. Het is gebaseerd op de vier pilaren (uur, dag, maand en jaar) van je karakterkaart die volgt uit je geboortedatum. Er zijn 518.400 mogelijke combinaties. Dit betekent dat de ene kaart beter bij de ander past. Dating Selection weet wanneer er sprake is van een match en als die is gevonden, is er een klik. Dan vind je diegene aardig en kun je met mekaar overweg. De ideale basis dus om elkaar te leren kennen en verliefd te worden.

Bazi is in Nederland aan een opmars bezig, hoewel het bij veel mensen nog relatief onbekend is. Dat roept vragen op. Westerse astrologie is gebaseerd op de posities van de zon, maan en planeten tijdens je geboorte. Bazi richt zich op de traditionele astronomie en gebruikt de tienduizend jaar kalender. Dit is het verschil tussen Oost en West. De Bazi karakterkaart geeft inzicht in je karakter en levensloop en wordt vaak ingezet voor persoonlijk advies. Je ontdekt onder andere wat je sterke en zwakke eigenschappen zijn, welke beroepen je het beste liggen en wanneer er gunstige periodes aanbreken.

Ook in het zakenleven kun je gebruik maken van Bazi, bijvoorbeeld bij een sollicitatieprocedure omdat je vooraf kunt toetsen of een kandidaat de gewenste karaktereigenschappen bezit. Daarnaast is de Bazi methode een prima middel om een geschikte zakenpartner te vinden en teams samen te stellen van mensen waarvan je weet dat ze met elkaar overweg kunnen. Nu zet Dating Selection Bazi in om vrijgezellen te koppelen.

Bazi tradities

Bazi kennis, net als bij Feng Shui, wordt traditiegetrouw via erfelijke lijnen doorgegeven, van oudsher van vader op zoon maar tegenwoordig van meester aan leerling. Zo bereikte Feng Shui eind vorige en Bazi deze eeuw Nederland. Omdat het hier Oosterse wijsheid betreft is het wijs om te achterhalen bij welke meester(s) de leerling in de leer is geweest.

Net zoals economische rekenmodellen verschillende grondslagen hanteren is er bij Bazi ook onderscheid in hoe de Bazi karakterkaart tot stand komt. Een berekening volgens de zonnekalender en maankalender levert in specifieke gevallen een andere uitkomst op. Dating Selection heeft gekozen voor de maankalender, want praktijkonderzoek onder bekende wereldburgers leverde hiermee, met de Bazi methode, de beste resultaten op.

Onderzoek

Uit Duits onderzoek van 5,5 miljoen mensen die online daten uit 16 landen (exclusief Nederland en Belgi├ź) uit 2019 blijkt dat je in elk land, van Amerika tot Zwitserland, onder andere kunt selecteren op geloof, rookgewoonten en dieet. Tatoeages en baarden zijn populair. De vrijgezellen geven echter weinig over zichzelf prijs in woorden, maar spreken in emoticons.

Daarbij geldt dat 75% jonger is dan 35 jaar. Nagenoeg overal zijn de mannen bijna 1,90 groot en de vrouwen slechts 1,80 klein. In werkelijkheid is de gemiddelde vrouw 1,65 lang. Het gros is van beroep manager. Los van het feit dat er overduidelijk gesjoemeld wordt met de waarheid, die eerder het wensdenken betreft dan de actualiteit, blijft de vraag wat het percentage succesvolle matches is dat op deze wijze tot stand is gekomen.

Conclusie

Duidelijk blijkt dat de meeste vrijgezellen allereerst op zoek zijn naar een serieuze relatie, vervolgens graag samen met iemand op stap gaan en een goed gesprek willen. Kortom er is behoefte aan liefde en aan vriendschap. Gelukkige liefde ontstaat uit vriendschap en vriendschap begint met een klik. Dating Selection biedt met de Bazi methode het steuntje in de rug, want wij brengen je in contact met iemand die qua karakter bij jou past.

Drie-eenheid | Wetenschap | Inschrijven